La Teua Ràdio s’ha posat en contacte amb David Amorós, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Monòver per tal de conèixer la situació actual en relació a la piscina coberta de la localitat davant les informacions que apunten a que el procés d’adjudicació de les instal·lacions a altra empresa s’ha vist parat per un recurs interposat per l’actual empresa, BPXport.

I és que, segons explica Amorós, BPXport “no tenia opcions per a poder aconseguir novament la concessió de la piscina, ja que no va presentar l’aval obligatori que sol·licitaven els plegs per a poder licitar”.

BPXport és una empresa amb molta experiència en la gestió de piscines municipals, per tant, “ha agradat molt als usuaris el servei que ha fet durant els dos darrers anys, quan s’ha encarregat de la gestió de la piscina municipal de Monòver”.

Per altra banda, “sabem que l’empresa Instinto Deportivo també té experiència en aquest sector, ja que compta amb la gestió de vàries piscines en l’àmbit nacional”.

Per tant, com destaca el regidor d’esports, “podem dir que estem tranquils pel que fa als serveis que puga donar aquesta nova empres a tots els monovers i monoveres”.

Ara per ara, des de l’Ajuntament “estem en contacte amb les dues empreses, tant BPXport com Instinto Deportivo, per tal de sol·lucionar la situació. Cal destacar que, pels moments, cap indici apunta a que puga acabar malament”.

Allò més important: “que els monovers i monoveres tinguen el servei d’aquesta instal·lació esportiva”

David Amorós destaca que “és habitual que una instal·lació pública estiga gestionada mitjançant contractes periódics per empreses privades. I també és normal que existeixca un període de canvi de la concessió de la piscina en algun moment”.

En aquest període de canvi, com ara a Monòver, “els usuaris han de saber que el que més és que es tanque la piscina. Però la realitat és que tant si el Tribunal encarregat de licitar la Piscina es decideix per acceptar el recurs a BPXport com si es decideix per denegar-lo i donar-li’l a Instinto Deportivo, en tot moment continuarà havent serveis amb normalitat en la instal·lació“.

Amorós destaca que “en el cas de que gestione la Piscina Instinto Deportivo, ho farà de manera similar o, fins i tot, millor que BPXport, ja que tenim la garantia de la seua experiència en gestió de piscines municipals”.

En el cas de que continue gestionant-la l’actual empresa, BPXport, “doncs tampoc s’anularà el servei i continuarà gestionant-la una empresa que ja té dos anys d’experiència a Monòver”.

Per tant, “quan va eixir la resolució del Tribunal, (procediment que s’ha fet dins el marc legal), i abans de saber que BPXport presentaria aquest recurs en qüestió, vam contactar amb la nova empresa i ens va transmetre que el que volen era mantindre el servei que estava tenint BPXport, tant en les classes dirigides, com en el gimnàs etc., ja que la temporada ja ha començat”, com explica el regidor.

A més a més, Amorós explica que “sabem que les dues empreses estan en contacte pel que fa a la maquinària”. En relació a aquest assumpte, “cap la possibilitat de que si arriben a un acord entre les dues empreses, es puga mantindre la maquinària actual”, la qual cosa repercutirà en el procés de canvi d’empresa, “ja que serà més lleuger i aportant un servei continuat”.

Club de Natació de Monòver

Pel que fa al Club de Natació, des de la regidoria “sabem que utilitza la piscina i que tenen pensat iniciar la temporada el pròxim 1 d’octubre”. Amorós assegura que “han de fer-ho, independentment de l’empresa que estiga gestionant-la, ja que tot continuarà igual”.

Quan el Tribunal es pronuncie “ja ens reunirem les tres parts per tal de facilitar les coses al Club en tot el que siga possible”.

Per tant, ara s’obri un període de temps de suspenció del procediment de l’adjudicació, en el qual BPXport continuarà donant el mateix servei de sempre en les instal·lacions.

Quan el Tribunal dictamine què decideix amb el recurs que ha presentat l’actual empresa, “ja ens reunirem i mirarem com sol·lucionar-ho tot”. Els tècnics de l’Ajuntament, experts en aquest assumpte, asseguren que “normalment sol desestimar-se aquest tipus de recurs”, però que, per tant, l’adjudicació final es retardarà.