El passat 7 de setembre es va disputar la segona edició de la Triple Corona Illas Atlànticas.

En aquesta edició es van nadar 19 quilòmetres, un recorregut de l’illa de Salvora en l’O Grove, a Vigo, fins a la Platja de Confin en O Grove.

En la xarrada del dia previ, com ha comentat Gustavo Carrión, esportista monover que va participar en aquesta prova junt a Nelson Sepúlveda, «des de l’organització ens van comunicar una mala notícia: no es podria disputar el recorregut de 19 quilòmetres perquè en la zona seria assotada per un vent molt fort de nord-oest amb ones de 2 metres, amb la qual cosa hauríem de passar amb un vent total en contra».

No obstant això, també «ens van comunicar que tenien un pla B. En un principi ens van desil·lusionar a tots, perquè el sacrifici i l’acumulació de metres entrenats no era per a això però capitania marítima els va aconsellar que seria brutal i la seguretat és abans de res».

El pla B era nadar per dins de la Ria d’Arousa, una de les més grans d’Europa i el trajecte s’escurçava a uns 12 quilòmetres», com explica Carrión.

Igualment «seria una prova molt dura, tècnica i amb vents en contra amb trams a favor», assegura.

Per a participar en aquest tipus de proves has d’enviar a l’organització el currículum de nado i solen avisar si t’escullen o no. «La prova la marquen grups de ritme», com explica Gustavo, «cadascun s’apunta al ritme de nade que se li adapte millor a les seues possibilitats».

Gustavo Carrión Monzó, nadador de Monòver membre del Club Triatló Bilaire, nadà en el grup C roig, amb ritme estipulat en 1 minut 38 segons els 100 metres. Havia 6 grups: tres per davall (més lents). En total, van ser triats per a nadar uns 160 esportistes.

Els primers 4 quilòmetres «van ser agònics, perquè el corrent era brutal de cara. Els 4 següents van ser laterals i a favor, dos d’ells. Del quilòmetre 8 a l’11 van ser de nou mar en contra amb moltes ones que et voltejaven. I, per fi, els últims 1500 van ser favorables, però amb un cansament brutal».

Durant tota la prova van suportar temperatures que oscil·laven «entre els 14 i 15 graus».

Finalment, Gustavo va arribar a la meta en un temps de 3 hores 39 minuts i en la posició 57a de la General.

Amb aquest bon resultat, Gustavo Carrión vol «agrair a Nelson Sepúlveda, president del Club de Natació de Monòver la seua companyia en aquesta aventura, la qual es va fer molt amena amb la seua presència». També vol donar les gràcies «a tota la gent que per whatsapp i Facebook m’ha enviat mostres d’afecte i suport, i especialment, a la meua dona Almudena que gràcies a la seua paciència i suport incondicional, sobretot en aquest últim mes, ha estat possible preparar una prova d’aquestes característiques a nivell físic i psicològic».