Naiara Cuerva Nica, és una xiqueta de 10 anys nascuda en Baeza (Jaén) però que viu a Monòver.

Doncs bé, el passat dissabte, 9 de març, Naiara va acudir a la fase Final de la Lliga Final Autonòmica de Karate de la Comunitat Valenciana, celebrat en el poliesportiu Manuel Tarancón de Cofrents, a València.

Allà, es van citar els huit primers classificats del rànquing de cada categoria, en les modalitats de Kata i Kumite, segons ha explicat la família de Naiara a La Teua Ràdio.

Allà, Naiara Cuerva es va proclamar, per segon any consecutiu, Campiona Absoluta en la Categoria de Kumite Infantil – 30 quilos.

Cal destacar la seua gran actuació en el campionat autonòmic, ja que ha guanyat tots els combats amb gran diferència de punts.

Després d’acabar aquest Campionat Autonòmic seran convocats per la Federació Valenciana de Karate els millors de cada categoria per tal de representar a la Comunitat en el Campionat d’Espanya de Karate, el qual es durà a terme en Albacete els dies 12, 13 i 14 d’abril. Allà, es podrà vore a Naiara Cuerva lluitant pel títol nacional.

Naiara va començar a practicar Karate en Monòver a l’edat de 5 anys, de la mà del sensei Bartolomé Escolar, qui li va inculcar els principals valors d’aquest esport.

Actualment, Naiara entrena en el Club Esportiu Shotokan Carrús d’Elx, amb l’entrenador Fran Gómez Aznar, i on s’està començant a obrir pas en el món del Karate de competició.

Cal remarcar que aquesta temporada és el seu segon any en el Karate de competició, per la qual cosa, la seua trajectòria esportiva ja és molt destacada.

La major il·lusió de Naiara Cuerva és formar part de la Selecció Espanyola de Karate en un futur.