Ahir, dimarts, 20 d’octubre, es va iniciar el Projecte de Compostatge Escolar del Consorci de Residus CREA al CEIP Cervantes de Monòver, primer centre educatiu amb el qual ha començat aquest projecte «CreaCompost».

Publicitat.

 
Així, es va instal·lar un Compostador Escolar facilitada per l’esmentada entitat, així com materials diversos i l’assistència tècnica necessària. Tot això, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Monòver.

Amb aquesta iniciativa, es pretén transformar en residu orgànic, restes de menjar, del centre educatiu en abono per als horts escolats, tests o zones enjardinades. Una manera de reduir la quantitat de residu que es llança a les escombreries.

De fet, el projecte persegueix «iniciar als alumnes de totes les edats en el compostatge comunitari dins de les seues instal·lacions, per tal d’augmentar la separació en origen i millorar la prevenció dels residus generats», com destaquen des de CREA. «Alhora, generen el seu propi compost, que podran utilitzar al seu hort escolar».

En este sentit, segons expliquen des del consistori, «serà un bon complement per a aprendre altres matèries, com ara matemàtiques o biologia, mentre fan aquesta activitat de compostatge».

Altres centres educatius monovers que també participaran en aquest projecte són el CEIP Escriptor Canyís, al qual aniran hui a instal·lar la compostera, així com el CEIP Azorín.

Segons destaquen des de l’Ajuntament, «molt probablement, a poc a poc, aniran afegint-se més centres educatius de la localitat a aquest projecte de CREA».