El Raïm Embossat del Vinalopó ha crescut en popularitat gràcies als esforços que cada any realitza el seu Consell Regulador, aconseguint que aquesta Denominació d’Origen Protegida siga coneguda per tota la societat, sobretot per les seues característiques úniques i els beneficis nutricionals que aporta.

Publicitat.

A més a més, en la Nit de Cap d’Any, el Raïm de taula Embossat amb DOP es converteix en el gran protagonista.Milers de llars espanyoles gaudeixen de l’arribada del nou any amb dotze grans del Raïm Embossat del Vinalopó amb DOP.

Concretament, només durant aqueixa nit, es consumeixen un total de dos milions de quilos, originaris dels set pobles alacantins productors de raïm de taula del Vinalopó. Les localitats de Monfort del Cid, Asp i Novelda, entre altres, conformen una de les zones de producció de raïm de taula més importants de tota Europa.

En concret, la varietat Aledo és l’autèntica per a Cap d’Any: «El raïm de la sort».

La Denominació d’Origen de Raïm Embossat, que regula la qualitat del raïm aledo, va nàixer el 1981 i la formen les localitats de El Fondó dels Frares, Aspe, Montfort del Cid, Fondó de les Neus, Agost, La Romana i Novelda. En total, hi ha cultivades prop d’11.000 hectàries de raïm aledo, un fruït dolç i de pell fina, gràcies a l’embossat.