Divendres passat van arribar a Monòver les primeres vacunes contra la COVID-19. 

Publicitat.

En concret, la vacunació va començar amb el sanitaris i treballadors del Centre de Salut. Una vacunació que va continuar a principis de setmana i que, pràcticament ja ha concluit. Únicament falten unes cinc persones per vacunar, com han explicat a La Teua Ràdio.Hui, dijous, serà el torn de la Residència d’Ancians de Monòver.

En concret, segons ha confirmat Pilar Seller, regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Monòver, a La Teua Ràdio, està previst que es vacune tant als usuaris de la residència, com al personal treballador i a les religioses que viuen allà. En total, 115 persones. 

Cal destacar que aquesta és la primera dosi de la vacuna. La segona i última dosi es podrà posar després de 21 dies i, finalment, hauran quedat immunitzats.

Foto: Google Maps

Peculiaritats de la vacuna

És aquesta una vacuna molt «especial» que requereix alguns «procediments específics de manteniment i d’administració«.

Arriba a Alacant dins uns ultracongeladors i des d’allà es distribueix a la resta de Departaments de Salut de la província.

Una vegada ix dels ultracongeladors s’ha d’administrar en un màxim de cinc dies. Cal destacar que no hi ha «monodosis», és a dir, que de cada dosi s’extrauen 5 vials, per la qual cosa s’han d’administrar a cinc persones.

La vacuna s’ha de barrejar amb suero fisiològic, s’ha d’expulsar l’aire i s’ha de voltejar, però sense agitar-la. Cal una perfecta organització, planificació i logística per tal d’aprofitar al màxim i no perdre cap dosi.