Després d’uns mesos sense poder organitzar-la, ara es reprén la ruta intermunicipal «Del Vinalopó a l’Exili», que vincula les localitats de Petrer, Elda i Monòver.

Es tracta d’una ruta amb una trajectòria anterior que ha comptat amb acceptació per part del públic dels tres municipis.

Publicitat.
En aquesta ocasió, estan previstes tres dates: el 4 d’octubre, el 8 de novembre i el 13 de desembre. 

Una activitat tant per a majors com per xiquets que compta amb el trasllat en autobús, l’atenció de guies especialitzats en història, teatralitzacions, així com un desdejuni i el dinar. Així, el preu per adult és de 33.50 euros, mentre que el preu per xiquet és d’11,32 euros.

La ruta comença a les 8.30h del matí a l’aparcament del Centre Comercial Bassa el Moro, de Petrer, on es reuniran tots els participants, mentre que la ruta comença a les 9h del matí amb el trasllat cap al centre històric de Petrer en autobús.

Una hora de recorregut a peu per Petrer, en el que caminaran fins a l’Oficina de Turisme i el mirador el Altico, on es troba el bunquer. A més a més, haurà amb una visita teatralitzada. Seguidament aniran fins a la parada de l’autobús al col·legi La Foia per a tornar a muntar a l’autobús.

A les 10h es preveu eixir cap a Elda on, després del desdejuni, recorreran a peu els seus carrers: des del Hall de l’Ajuntament, on vore la Vara de Mando de Manuel Azaña, fins al carrer Colon, a l’edifici on es trobava la casa en la qual va viure Emilio Castelar.

A les 12h els participants es dirigiran cap al Fondó de Monòver, on faran un recorregut a peu per la zona, s’explicarà la història del refugi antiaeri just a les seues portes i visitaran les restes de l’aeròdrom.

Seguidament, al voltant de les 13.30h, l’autobús els portarà cap a un restaurant on dinaran i, a continuació, tornaran en bus a la Bassa del Moro de Petrer, on acabarà la ruta.

Cal destacar que durant tota l’activitat serà obligatori l’ús de la mascareta. A l’autobús es disposa d’un total de 54 seients per a 20 places disponibles, per la quan cosa la distància de seguretat està garantida.

La visita a la Vara de Mando de Manuel Azaña es farà en torns de 2 persones màxim per a preservar les distàncies i a Monòver, el refugi antiaeri no es podrà visitar, encara que s’explicarà detingudament tot a l’entrada amb imatges.

Els interessats podran fer les seues reserves reomplint les dades ací  i triant la data.