Milagrosa Martínez, expresidenta de les Corts Valencianes i exconsellera de Turisme, ha entrat hui, dijous, en la presó de Villena per tal de complir els nou anys de presó als quals ha sigut condemnada pel cas Fitur, la primera sentència declarada ferma pel Tribunal Suprem en la trama Gürtel.

La que fora alcaldessa de Novelda ha anat acompanyada pels seus dos fills.

Martínez, a la qual el TSJCV va eximir de presentar-se davant la sala civil i Penal per a notificar-li personalment el manament d’entrada a la presó, ha entrat este matí, sense sol·licitar al govern indulte encara que sí que recorrerà la sentència al Tribunal Constitucional i la seua representació lletrada no descarta arribar al Tribunal Europeu de Drets Humans per vulneració del secret de les comunicacions i el dret fonamental a la presumpció d’innocència.

I és que el passat 8 de maig, la Sala penal del Tribunal Suprem va confirmar íntegrament la sentència del TSJCV que va condemnar a penes que oscil·len entre els tres i els 13 anys de presó per als onze acusats “d’amañar” contractes entre la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana dirigida per Martínez i la trama corrupta Gürtel per a la fira de turisme Fitur entre els anys 2005 i 2009, durant els quals l’exconsellera va contractar els estands.

Aquest dimecres es va notificar als quals estaven en llibertat l’acte d’entrada en la presó aquest mateix dijous. Als tres que ja estaven a la presó per altres qüestions de la Gürtel –Francisco Correa, Álvaro Pérez ‘El Bigotes’ i Pablo Crespo– es va lliurar la notícia als centres penitenciaris per a comunciar-li la fermesa de la sentència.