Aitor Payá, coordinador d’Infermeria del Centre de Salut de Monòver, ha fet un balanç «molt positiu» a La Teua Ràdio de la primera setmana de la Campanya de vacunació contra la grip a la ciutat.

Publicitat.

I és que, cal recordar que enguany, com a conseqüència de la pandèmia de coronavirus que es viu a nivell mundial, la Campanya de vacunació s’ha adelantat i, com a novetat, «ha canviat d’ubicació«.
Durant les primeres setmanes, des del 5 d’octubre i fins al 23 les vacunacions es faran a l’Auditori de la Casa de Cultura de Monòver.

Aitor Payá ha destacat «l’exemplar comportament de les persones que han acudit a vacunar-se», les quals, a dia de hui, «ja en són unes 800. Una xifra elevada tenint en compte que solament han passat 4 dies».

El coordinador d’Infermeria considera que l’espai triat per a vacunar a la població és «molt adequat», ja que «disposa d’un ampli espai a l’exterior, i es poden mantenir les distàncies de seguretat». Per la seua banda, «Protecció Civil de Monòver es troba cada dia ajudant a que tot funcione correctament».

A partir del dimarts, 13 d’octubre, «l’horari de vacunació s’ampliarà i també es podrà acudir-hi per les vesprades». Cal recordar que tots aquells que hagen de vacunar-se «han de telefonar al Centre de Salut i demanar cita prèvia».

Payà destaca que «estem vivint uns mesos d’incertesa i molt de treball. Sóc conscient que els usuaris han hagut de canviar els seus hàbits i comportaments pel que fa a l’assistència al Centre de Salut, però són absolutament necessaris per a protegir-se de possibles contagis».

De fet, «és important que la població conega que a Monòver disposem únicament de 9 infermers, dos dels quals van a vacunar de la grip pels matins, dos de vesprades, un acudeix als domicilis i un més és el rastrejador, qui treballa de 8 a 15h coneixent els resultats de PCR i telefonant a les persones per a comunicar-los què han de fer: si s’han d’aïllar i quins contactes han tingut durant els dos dies previs…»

Així, per a atendre al Centre de Salut de Monòver «queden únicament tres infermers, un nombre escàs tenint en compte que han d’atendre a tota la població general». Payá assegura que «entenem el malestar que pot ocasionar això en la població».

Aitor Payá, coordinador d’Infermeria del Centre de Salut de Monòver anima a tota la població, «quanta més gent millor», a que es vacune contra la grip enguany, «per tal de descartar possibles símptomes inicials més endavant, ja que, molts d’ells, coincideixen totalment amb els del coronavirus».

Des del Centre de Salut recorden que a partir del dia 23 d’octubre ja es vacunarà a les dependències de l’Ambulatori, «perquè per a aquesta data esperem haver vacunat ja al 80% de la població».