Des de fa unes setmanes s’està duent a terme «una important intervenció d’obra civil a la pedania de La Romaneta«, com han explicat des de l’Ajuntament de Monòver a La Teua Ràdio.

I és que «és sabut per tothom el problema de seguretat que tenen els veïns d’aquesta pedania monovera per a travessar la carretera que passa pel mig del seu nucli urbà», destaquen.

D’aquesta manera, des de l’àrea de Carreteres de la Diputació d’Alacant s’ha iniciat una intervenció «amb la finalitat de reduir el problema de seguretat dels veïns i veïnes».En concret, s’ha procedit «a la creació de tota una vorera al costat dels habitatges que tocaven amb la carretera, els veïns de les quals en eixir de casa havien de trepitjar la carretera amb el perill que això comporta per a la seua seguretat», com expliquen des del consistori.

Amb la construcció de les voreres «el perill s’ha disminuït, ja que aquestes són prou amples perquè puguen eixir dels seus habitatges sense patir cap contratemps; la construcció de la vorera s’ha prolongat fins a l’inici de la pedania».

Juntament amb la construcció d’aquestes voreres «es crearà un bulevard, amb la finalitat de reduir la velocitat dels vehicles al seu pas per aquest tram. També es millorarà la senyalització horitzontal i vertical per a crear un pas segur de vianants«.

Salvador Giménez, regidor de l’àrea de Pedanies junt amb de l’enginyer municipal estan controlant les obres i, segons les previsions, estaran finalitzades abans que acabe el primer trimestre de l’any.

Giménez també assegura que «quan finalitze l’obra per part de l’empresa contractada per la Diputació, l’Ajuntament invertirà en la instal·lació de torres de llum al bulevard que es crearà, amb la finalitat d’il·luminar l’encreuament dels vianants d’aquesta zona tan conflictiva.

Es tracta, «se’ns dubte, d’una intervenció molt necessària des de fa anys i que està destinada a pal·liar un greu problema de seguretat d’aquesta pedania monovera».