El pròxim dijous,13 d’agost, es durà a terme a Monòver un nova donació de sang.

En aquesta ocasió continua el canvi d’ubicació que es va produir amb l’Estat d’Alarma i es durà a terme al Centre Social Polivalent (Climateri), en concret, al  al Carrer Miguel Hernández, cantonada amb Pepe Caneu, segons han informat a La Teua Ràdio des del Centre de Transfusió d’Alacant.

Així, en un horari de 17h a 20.30h de la vesprada, els interessats podran acudir a aquesta nova donació de sang, que, com és habitual, compta amb la col·laboració de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Monòver i la Creu Roja local en la recuperació.

 

Des el Centre de Transfusions insisteixen que «estem amb unes reserves per davall dels que seria desitjable, per la qual cosa la informació i la conscienciació de la necessitat de donació de sang, també en estiu, és molt important i necessària».

Els resultats de la colecta del passat 8 de juliol van ser: 

  • 37 persones presentades.
  • 33 donacions definitives.
  • 3 donants van anar per primera vegada.

 

Requisits mínims per a donar

Els donants hauran de complir uns requisits mínims, com és costum, que són tindre entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, portar el Document Nacional d’Identitat i no anar en dejú.

De fet, es recomana beure una gran quantitat de líquids, més que de costum, 24 hores abans de la donació.

Pilar Seller, regidora de Salut de l’Ajuntament de Monòver, ha destacat en La Teua Ràdio que “no ens podem oblidar ara dels pacients que necessiten una transfusió urgent” i apel·la “a la solidaritat que ha d’estar present també en aquesta situació complicada en la que ens trobem”.