Dimarts, 10 de setembre, és un dia agredolç a Monòver.

I és que és el darrer dia de festes de la localitat abans de tornar a la rutina.

A les 11.30h del matí està prevista l’eixida dels Nanos i Gegants els quals amb la Colla El Xirivell, iniciaran el seu recorregut des de la Plaça de la Sala com és costum. Des d’allà eixiran ballant pels carrers Luis Martí, Divina Pastora, Comunitat Valenciana, Avinguda de Ponteareas, Julio Romero de Torres, Zurbarán, Luis Vidal, Exconvent, Sant Joan i Plaça de la Sala.

Al migdia i fins a les 17h hi haurà Jocs Infantils al Parc de l’Albereda, acompanyats per la música dels Movers, els quals amenitzaran el vermut popular.

A més a més, monovers i visitants podran gaudir del dinar de convivència previst al Parc de l’Albereda, a les 14.30h. Un dinar de germanor organitzat per la Junta Festera de Monòver.

I és que una paella gegants de 600 racions estaran durant tot el migdia elaborant-se davant els assistents al mateix recinte.

A les 13h està prevista la mascletà infantil i Baby al parc de l’Albereda, així com la Colour Fest a la Macro Disco, amb animació, dj’s, regals i molta pols de colors. Aquesta festa estarà ubicada als voltants del col·legi Mestre Ricardo Leal.

A les 18h les tradicionals carreres amb vaca a Les Moreres i, al Teatre Principal, la representació del musical “Descobrint l’illa del tresor”, de Julio Martí Zahonero. Un teatre per al públic familiar.

Per la seua banda, a les 19h el Parc Infantil instal·lat a la Plaça de la Sala continuarà obert per als més menuts, mentre que a l’escenari de l’Ajuntament es podrà gaudir de la III Edició del Sarangollo Rock. Un homenatge a la música en valencià amb Kantal, Laura Díaz i amics, i Malucks amb un artista invitat.

A les 00.00h de la nit una potent traca posarà punt i final a les Festes d’enguany, mentre que a la Plaça de la Sala també els xicotets tindran la seua traca infantil de caramels.