La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Monòver ha reubicat el contenidor destinat a la recollida de poda, al solar annex al parc del Salitre, concretament a la Rambla del Salitre, just al costat de l’Avinguda de Castelar Ripoll, tal i com ja va anunciar La Teua Ràdio fa uns dies.

Aquesta nova ubicació  permet un millor accés sense interrompre el pas d’altres vehicles o vianants. A més «acaba amb les molèsties que l’anterior ubicació suposava als veïns i veïnes que vivien en la zona», com destaquen des del consistori.

A més a més, «també permetrà que el contenidor estiga més controlat, tant per la policia local com pels veïns, i en el cas que es faja un ús inapropiat s’aplicarà el règim de sancions corresponent».

Per això des de l’Ajuntament apel·len «a fer un bon ús d’aquest», igual que insten «la col·laboració ciutadana, ja que en el cas que s’observen usos inapropiats, ho posem en coneixement de les autoritats pertinents perquè aquestes puguen actuar».

El regidor Lorenzo Amat, recorda «la importància de la bona gestió dels residus, però per a això es necessita la col·laboració de tota la població».

Amat assenyala també » la importànciade dur qualsevol tipus de residu no orgànic als contenidors de reciclatge o a l’Ecoparc mòbil instal·lat en el Camp de Marín tots els dimecres, i insta la població que junts reduïm els residus que entren a planta a través de l’empresa de recollida de residus, amb la finalitat de baixar les tones de residus que haurien d’anar a plantes de reciclatge directament i ens suposaria un estalvi en la taxa de tractament d’escombraries».

Des de l’Ajuntament tornen a recordar a la població que realitze «un bon ús d’aquest contenidor, recordeu que únicament i exclusivament es poden dipositar restes de poda, i que la instal·lació d’aquest contenidor és per a ús particular d’aquelles persones que a les seues cases o camps generen aquestes restes i no puguen cremar-les, està totalment prohibit el seu ús per empreses de jardineria (les quals han de portar els seus residus a l’abocador corresponent i pagar les seues taxes. L’ús indegut d’aquest contenidor per part d’aquestes empreses, genera que s’haja de buidar més sovint i per tant origina més costos per als monovers i monoveres».