El diumenge de matí Monòver es va despertar amb una nova pintada.

Segons va avançar La Teua Ràdio, un dels solars del casc urbà de Monòver, dels voltants de l’Església, al Carrer Major, va aparèixer amb diversos graffitis, un dels quals és el mateix que van trobar un dia abans a Santa Bàrbara.

Es desconeix si aquesta pintada ha la van fer la nit passada o l’anterior, quan van pintar també la façana lateral de l’Ermita, a dues setmanes de la Festa del Barri.

I és que, segons ha explicat Paco Martínez, secretari de la Comissió de Festes de Santa Bàrbara a La Teua Ràdio, el migdia de dissabte “quan he anat a tocar la campana a les 12h ens hem trobat aquesta pintada”.

Martínez es mostra “molt enfadat i trist”, perquè “mentre uns ens deixem la vida, usem el nostre temps i el nostre entusiasme per la restauració tan necessària de l’Ermita, altres s’empenyen en la destrucció i en posar-nos les coses difícils”.

Tot apunta a que aquesta pintada és la signatura, la marca, d’alguna persona o grup. No obstant això, si no està registrada per les forces de seguretat “serà difícil saber qui és el responsable”.

Martínez, indignat, “es qüestiona l’accés sense control a l’Ermita, ja que cada nit sol anar gent a fer ‘botellon’”. Per a ell, “és normal que els joves i no tan joves es reunixquen a prendre la fresca, però el vandalisme és altra cosa”.

Des d’ara endavant s’obri un procés de paperassa i permisos per tal d’esborrar el més prompte possible aquesta pintada.

Cal recordar que l’Ermita és un Bé d’Interés Cultural (BIC) propietat de l’Obispat, per la qual cosa s’ha de demanar permisos a la Conselleria de Patrimoni i al propi Obispat abans de fer cap tipus de tasca sobre ella.

S’ha d’esborrar o camuflar la pintada “de la millor manera possible que no faça mal al monument”, com destaca Paco Martínez.

Pel que fa al solar proper a l’Església, al carrer Major de Monòver, en aquesta ocasió van pintar  “State”, i  “Guale”, la mateixa signatura que es troba dues voltes a Santa Bàrbara.

La Policia Local de Monòver demana col·laboració ciutadana per tal d’averiguar qui són els responsables d’aquests fets delictius.