L’Ajuntament de Monòver presenta un nou projecte cultural anomenat  “HA del castell!! Història i Acció social al voltant de la les fortaleses espanyoles” que arranca el pròxim cap de setmana en la població.

Segons ja va explicar La Teua Ràdio, es tracta d’un projecte de didàctica sobre els béns patrimonials com a eina d’inclusió social; és a dir, d’una banda es pretén acostar a la ciutadania aqueixos barris, crear una línia d’investigació des d’un prisma arquitectònic, sociològic, urbanístic i de participació ciutadana, amb això obtindre instruments per a millorar la percepció d’aqueixos barris, millores en conductes i atracció turístic i veïnal; i per un altre, acostament a part de la història de la població i de l’origen (des de les seues fortaleses) d’aquesta.Com? A través de tallers didàctics i educatius.

Mitjançant la reconstrucció a gran escala del que és/va ser el castell (en el cas de Monòver únicament ha arribat als nostres dies parteix de la torre de l’homenatge i a penes certes traces de la muralla).

Amb l’ajuda del la associació Xinosa i del propi Ajuntament que han obert les portes dels seus arxius documentals, podran situar en context una construcció clau en l’origen de la població de Monòver.

I d’altra banda, passar una estona de joc i entreteniment entre les gents del barri històric i els veïns d’altres parts de Monòver o altres poblacions que, potser, no coneixen aqueixos carrers tortuosos, despoblades situades en les faldes del seu castell, però plenes d’història, la història de Monòver.

L’objectiu final és establir mecanismes que permeten a la ciutadania aproximar-se a l’herència patrimonial que li envolta, deixant així de ser mers espectadors passius davant l’element patrimonial.

La primera de les activitats afavorida per la Fundació BBVA es durà a terme a Monòver el primer cap de setmana del mes de desembre, i serà el municipi inaugural d’una dotzena de municipis que conformaran el nucli central de la investigació anteriorment comentada.

Dates

• Dissabte, 1 de desembre, a les 11.00 h, en la plaça del Teatre.
• Diumenge 2 de desembre, a les 11.00 h, al carrer Colomer.

Nota:

• Aquest projecte s’engloba dins de la investigació finançada per la Fundació BBVA.
• ARAE Patrimoni i Restauració és un estudi d’arquitectura amb àmplia experiència en intervenció i gestió del patrimoni cultural.
Ángela López Sabater, com a membre fundador d’aquesta signatura, encapçala el vessant didàctic de l’empresa, de l’educació patrimonial. Per l’experiència acumulada durant aquests anys, la Fundació BBVA ha donat suport a el seu projecte personal i innovador