L’artista monovera Luisa Castaño, molt coneguda tant a la localitat com a la resta de la comarca per la seua participació en el món de la música des de fa molts anys amb diversos grups com a cantant, ha composat en solitari un nou tema durant el confinament.

Es tracta de «Recluta de acero – La Luciérnaga», un tema que, segons destaca ella mateixa, s’ha composat, editat i muntat des de casa i en la distància amb la resta d’amics i persones que l’han ajudat per tal d’aconseguir el resultat final.

Publicitat.Segons ha explicat a La Teua Ràdio, aquesta cançò va sorgir perquè «cada dia matine molt, no puc dormir bé i a les cinc ja estic desperta i a aquestes hores és quan més inspirada estic i més imaginació tinc».

Així «vaig pensar que a mi també m’abellia composar una cançoneta sobre el confinament i la situació que estàvem vivint però per a donar ànims, més alegre». La lletra «té algunes estrofes més dures, però la música és alegre».

Va ser una composició molt ràpida, com assegura, ja que «en dues hores la tenia escrita i li la vaig enviar a Paco Samper per àudio». Ell té un equip a sa casa «i la va muntar tota, em va preguntar el tempo, quin estil volia i entre els dos la vam fer al meu gust».

A continuació, «vam parlar amb Roberto, que és el guitarrista, i li va incloure les guitarres aportant un toc més canyeret i des de casa vaig gravar la veu i Paco ho va muntar tot».

A dia de hui, la música és per a Luisa Castaño «un hobbie, perquè no puc dedicar-me de manera professional a ella, per la meua tasca i el meu fill, però és una distracció i un escape que tinc». Una manera de «crear i composar, que és el que realment m’agrada».

Luisa dedica aquesta cançò «a tota la meua gent que ha fet el meu confinament més divertit, a totes les persones que han treballat sense descans per a que a la resta no ens faltara de res i com no, a tots els sanitaris d’aquest país, perquè sou genials!».

Luisa Castaño ha aprofitat aquest mitjà de comunicació per a dirigir-se a tota la població que a hores d’ara es troba vivint aquesta situació surrealista i d’incertesa: «li diria que és molt fàcil caure al terra perquè molts vivim una situació molt roïna, alguns s’han quedat sense feina i sense ingressos, els negocios dos mesos tancats, aquells que han perdut familiars…, però és el moment d’estar tots units, no ser egoistes i pensar també amb la resta, per tal d’intentar tirar avant amb força i sent molt positius, perquè tot passarà i és qüestió de que tots remem en la mateixa direcció».

La llarga trajectòria professional com a cantant, la seua experiència i sensibilitat ha fet possible la creació d’aquesta bonica cançò.