El govern municipal, encapçalat per l’Alcalde Alejandro García, portarà al pròxim ple ordinari un “ambiciós paquet de mesures econòmiques, per valor de més de mig milió d’euros, per a ajudar als diferents col·lectius afectats per la crisi del COVID-19”.

Aquestes mesures, dividides en diversos blocs, estableixen, d’una banda, la quantitat de 266.000 € per a ajudes socials de tota mena, dirigides a totes les famílies monoveres que d’una o d’altra manera s’hagen vist afectades per les conseqüències d’aquesta terrible crisi sanitària.

D’altra banda prop de 300.000 € “aniran destinades a reactivar el turisme i el comerç en el nostre municipi, amb ajudes directes a autònoms i comerços locals que s’hagen vistos obligats a cessar la seua activitat o que hagen vist els seus ingressos disminuïts”.

Aquesta quantitat es distribuirà a través de “subvencions directes, a les quals també podran accedir els professionals d’oficis varis i indústria de fins a 10 treballadors”.

D’aquests 300.000 €, uns 240.000 € aniran destinats a la reactivació del nostre comerç, “la qual cosa suposa, percentualment, una ajuda major que la disposada, amb motiu de la crisi del Covid-19, per exemple, per la ciutat d’Alacant”, destaquen.

El govern de Monòver evidencia, així, “el seu fort compromís amb els agents econòmics i socials del nostre municipi, com les xicotetes indústries o el xicotet comerç”.

Segons declaracions de l’alcalde, Alejandro García, “és temps d’ajudar als que tan malament ho han passat en aquests últims mesos, ajudant-los a sufragar part de les despeses que han hagut de suportar mentre han vist com els seus negocis havien de baixar les seues persianes, perquè fomentant el xicotet comerç el poble continuarà bategant. El comerç i l’hostaleria local és vida, alegria, proximitat, des del govern municipal volem donar-los als nostres comerciants i hostalers aqueixa tranquilad per a poder continuar fent el que els agrada”.

Així, García ha recordat que “fa unes setmanes es va permetre a tots els hostalers del municipi l’ocupació de la via pública necessària per a poder ampliar les seues terrasses, sense cap cost, fins i tot la taxa ja pagada des de la declaració de l’Estat d’Alarma fins a final d’any se’ls retornarà a tots ells.”

“Aquestes i altres mesures”, ha conclòs l’alcalde, “van encaminades a pal·liar en tot el possible els efectes negatius de la crisi sobre part de la població de Monòver, sobre el nostre comerç, autònoms o xicoteta indústria, amb tota la determinació que, ara, ens resulta possible”.

És per això que “ara més que mai hem d’apostar pel comerç de proximitat, les nostres botigues de barri, aqueixa que entres i ja saben el que t’agrada o el que vols”.