La diputada de Benestar Social de la Diputació d’Alacant i alcaldessa de l’Alguenya, M. Carmen Jover, va visitar dissabte Monòver, segons han explicat a La Teua Ràdio des del Partit Popular del Vinalopó Mitjà.

L’objectiu va ser reunir-se amb les famílies monoveres que van perdre les seues cases i pertinences el passat desembre. La reunió es va dur a terme a l’Ajuntament de l’Alguenya, a petició de les famílies, com destaquen.

Durant la reunió, la diputada els va traslladar en quin punt es troben els tràmits per a cobrar l’ajuda compromesa per la Diputació el passat 24 de desembre de 15.000 euros.

En aquest sentit, una vegada ja està aprovat el pressupost de la Diputació, l’entitat provincial traslladarà a l’Ajuntament els documents que han de remetre per tal d’enviar els 15.000 euros i serà l’Ajuntament de Monòver l’encarregat de repartir-los entre les cinc famílies monoveres, segons aseguren des del PP comarcal.

 

Una vegada posats en marxa els tràmits, segons es va avançar fa unes setmanes, “en un termini d’un mes aproximadament ja disposaran d’aquesta important ajuda de la Diputació”

Per la seua banda, Jover ha assenyalat que “les famílies monoveres em van telefonar dissabte i vaig voler reunir-me el mateix dia amb elles, ja que en la Diputació estem molt sensibilitzats amb la seua situació”.

Pel que fa a la reunió, Jover ha destacat que “una vegada ja tenim el pressupost aprovat, realitzarem els tràmits necessaris en coordinació amb l’Ajuntament”. Per tal de rebre l’ajuda, que haurà de distribuir-la el consistori monover, les famílies hauran de “justificar les despeses de lloguer, roba, calçat… així com la resta d’urgències que hagen tingut o que tindran”.

Lorenzo Lorenzo, portaveu del Partit Popular monover ha volgut “tornar a agrair a la diputada i a la Diputació, la seua disposició absoluta per a ajudar a les famílies monoveres des del primer moment”. El compromís adquirit “segueix el seu curs administratiu i es complirà en breu”.

Per altra banda, Lorenzo ha indicat que “esperamos que esta semana el Ayutnamiento nos convoque a una reunión para empezar a conocer las causas de este fatal acontecimiento, ya que todos los monoveros creo que merecemos saber qué ha pasado, especialmente las familias afectadas, sobretodo para prevenir situaciones similares en el futuro”.