L’alcalde en funcions de Monòver, Natxo Vidal, i el president de l’Associació de Comerciants del Mercat Municipal, Benigne Escámez, van presentar fa unes setmanes el procés per a iniciar la construcció d’un nou Mercat a Monòver, que s’iniciarà amb la convocatòria d’un concurs d’arquitectura per a presentar idees i projectes del nou edifici.

Vidal Guardiola va manifestar que “això és el resultat de quatre anys de reunions entre l’equip de govern i els comerciants per a buscar fórmules que impulsen el nostre Mercat i per a trobar el finançament que ens permeta comptar amb un nou edifici, modern, pràctic i funcional”.

“El resultat d’aquestes reunions és la construcció d’un nou Mercat Municipal”, segons Vidal, “d’una sola planta, amb una zona d’aparcament, una àmplia cafeteria i amb la possibilitat d’instal·lar unes galeries comercials”. La ubicació del nou edifici serà una parcel·la del Camp Marín, propietat municipal, d’uns 1.600 metres quadrats.

El complex estarà integrat per uns 30 mòduls, de 15 metres quadrats cadascun, i el cost total del nou Mercat serà de 1,1 milions d’euros, que serà finançat, segons l’alcalde Vidal, amb la permuta de l’actual edifici del Mercat del carrer Exconvent.

El president dels comerciants del Mercat, Benigne Escámez, va assenyalar que “el desig dels comerciants és que d’una vegada per sempre es faça realitat la construcció del nou Mercat, ja que venim lluitant per ell des de fa molts anys i Monòver fa temps que necessita unes noves i modernes instal·lacions per a donar-los als ciutadans un millor servei”.

 

UN CONCURS D’IDEES

Dimarts 21 de maig es va convocar el concurs d’arquitectura per a la presentació d’idees i dissenys, per un procediment anònim i tancat, el termini del qual finalitzarà el pròxim 2 de setembre.

Natxo Vidal va avançar que “una vegada presentats els treballs es realitzarà una exposició pública perquè un comité d’experts, els comerciants i els ciutadans puguen triar la millor proposta. Els experts atorgaran 6 punts de 10; els comerciants 2 punts de 10; i els ciutadans; els restants 2 punts de 10”.

Una vegada triada la proposta guanyadora, el premi de la qual serà de 8.627,30 euros, els autors de la mateixa seran els encarregats del projecte, l’import del qual s’eleva a 86.273 euros. Una vegada conclosos els primers passos, Vidal espera que les obres del nou Mercat s’inicien a la fi del pròxim any 2020.