L’Arxiu de les Memòries Monoveres (l’AMM) és una iniciativa impulsada per la Regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament de Monòver amb la finalitat de crear un registre audiovisual sobre la història oral del  municipi.

Així, tal i com ha explicat Ferran Díaz, tècnic de Patrimoni de l’Ajuntament de Monòver a La Teua Ràdio, vol fer “una crida a la gent perquè participe donant testimonis que es puguen incloure en aquest arxiu”.

Un arxiu que es fa “mitjançant l’enregistrament, estudi i difusió d’entrevistes biogràfiques a persones nascudes abans de 1940”.

Així, com expliquen des de Patrimoni “les entrevistes es penjaran en l’espai web, de manera escalonada, en seqüències curtes de menys de 5 minuts de durada. A la vegada, aquestes  s’organitzaran en diverses seccions temàtiques amb el propòsit de fer més fàcil la navegació”.

Es tracta doncs, “d’un recorregut per la nostra història més recent que analitzarà, des de la perspectiva particular dels seus protagonistes, els principals canvis socioculturals succeïts al poble durant el darrer segle”.

En este sentit, l’Arxiu de les Memòries Monoveres es presenta com un projecte multidisciplinar que treballarà per aconseguir els següents objectius:

  • Crear una base de dades virtual sobre la història oral de Monòver.
  • Recuperar el testimoniatge de les persones nascudes a principis del segle XX.
  • Fomentar la participació en la recuperació del patrimoni cultural.
  • Valorar el paper de les persones majors en la nostra societat.
  • Fomentar la recerca i facilitar les fonts als investigadors.

La pàgina donarà les seues primeres passes amb el testimoni de 5 protagonistes, tot i que l’objectiu és completar-la amb les perspectives i visions de moltes persones més.

Per tant, és aquest “un projecte obert i participatiu, que posa veu i rostre als vertaders protagonistes de la nostra història.”

http://memories.monovar.es/