La Junta Festera de Monòver tornarà a celebrar una nova edició del Betlem Vivent a la localitat.

I és que, segons destaquen, des que fora recuperat fa quatre edicions, els monovers posen cara any darrere any als personatges del Betlem amb ocasió del Nadal.

Així, un any més, l’escenari triat per a representar aquesta estampa nadalenca serà el jardí de l’Església i els seus voltants, els quals es transformaran per unes hores en un paisatge d’època.

Publicitat.

L’ambientació s’obri pas mitjançant els diferents rols del Betlem: la ferreria, el forn, la fusteria, el llavador, la castanyera, els pastors, el castell d’Herodes, la casa de la Mare de Déu o el pessebre, entre altres. A la decoració material s’unixen els animals, com ara cavalls, cabres, gallines, conills i altres participants, contribuint a dotar l’escena de realisme, com destaquen any rere any des de la Junta Festera.

Els monovers i monoveres es distribuïxen en cada zona, abillats amb túniques, mocadors i altres complements de vestuari hebreu per a representar la història del naixement de Crist, i donen dinamisme a un escenari màgic.

L’afamat Betlem Vivent s’instal·larà al llarg del dissabte 28 de desembre, per a obrir-se al públic visitant a les 18 hores.

Pel seu recorregut es podran degustar productes típics nadalencs de la terra, com les castanyes torrades o les coques d’oli.

A més a més, com sol ser habitual, els xiquets podran saludar el mateix Rei Herodes i fer-se fotos amb ell, així com visitar el pessebre on va nàixer el Jesuset. Tot això al so de les nadales.

Foto: Lucía Pastor

El Betlem Vivent és organitzat per la Junta Festera, entitat a iniciativa de la qual es recuperava fa uns anys aquesta tradició desapareguda, amb la col·laboració de nombrosos col·lectius locals, les Reines i Dames d’Honor de les Festes de Setembre i els seus familiars, així com la Regidoria de Festes de l’Excm. Ajuntament de Monòver.