L’alcalde en funcions de Monòver, Natxo Vidal, i el regidor de medi ambient, Loren Amat, han informat de la instal·lació de nous contenidors de recollida selectiva de residus en la localitat, com ja va informar la setmana passada La Teua Ràdio.

En concret, Vidal ha explicat que “la regidoria de medi ambient, a través d’un conveni amb Ecoembes, ha aconseguit l’obtenció de 38 nous contenidors de recollida selectiva de residus. Concretament, 19 per a envasos, els que reconeixem per ser grocs, i altres 19 per a paper, els blaus. Una iniciativa que s’emmarca dins dels treballs que des de fa temps la regidoria de medi ambient, amb Loren Amat al capdavant, està desenvolupant per a augmentar la sensibilització de la ciutadania cap al reciclatge i augmentar les possibilitats de recollida selectiva de residus, amb el doble objectiu de millorar l’eficiència econòmica i mediambiental”.

 

Per part seua, el regidor de l’àrea ha explicat que “la majoria dels contenidors d’envasos, els grocs, ja estan instal·lats, a excepció dels quals s’instal·laran en pocs dies en les pedanies. Així mateix, també s’han instal·lat unes poques unitats dels de paper, ja que encara no hem rebut el gruix d’aquests contenidors”.

Finalment, el regidor ha volgut expressar que “aquesta iniciativa forma part d’una sèrie d’activitats que portem desenvolupant des de fa temps i que pretenen conscienciar a la població sobre la importància del reciclatge i la recollida selectiva de residus, pel seu impacte ambiental i econòmic. A més, esperem que prompte es pose en marxa l’eco parc mòbil, que atendrà el nucli urbà i a les pedanies i, posteriorment, la recollida selectiva de residus porta a porta i un eco parc fix en la localitat. Tenim una oportunitat única per a convertir a la nostra ciutat en un referent de sostenibilitat i gestió responsable de residus i no volem deixar-la passar”.