L’esportista monover Raül Amorós es troba ara per ara en Corea del Sur en el Campionat del Món de Foso Olímpic, concretament a la ciutat de Changwon.

En aquests moments es troba a quatre plats de disputar la final de demà. Queden solament 50 plats per disputar. Son pare assegura que “no hi ha res impossible, encara que hi ha un nivell altíssim, els millors de cada país”.

Com a equip, l’equip Espanyol, en aquests moments està “a 7 plats de l’or i a 2 punts del bronze. Cal esperar a demà per a conèixer el resultat definitiu”.

Es tracta d’una disciplina olímpica, segons ha explicat en exclussiva per a La Teua Ràdio Toni Amorós, el pare de Raül, que consisteix en disparar sobre uns blancs mòbils, que són plats, amb una escopeta, tirant perdigons.

Els plats i les trajectòries són aleatòries i va sumant punts. Normalment disputen cinc sèries i cadascuna d’elles està composta de cinc plats. El primer dia es disputen a 75 plats, el segon dia a 50 plats i el resultat d’aquestes sèries classificatòries dóna com a resultat passar a la final.

De fet, “a la final passen els sis primers classificats i es disputen els metals”, com informa Toni.

Cal recordar que Raül Amorós es va proclamar subcampió d’Espanya en Mollet del Vallès el passat juliol. També en el mes de juliol va competir en el Campionat d’Europa a Àustria.

Raül, jove de 19 anys, va començar a l’edat de 12 anys a anar als camps de tir i a tenir les primeres competicions nacionals amb la llicència d’armes en vigor als 14 anys.

Ara per ara, a més d’estar classificat sobre l’equip nacional en el grup d’alta competició i ser esportista d’elite, té 13 títols nacionals, 10 títols autonòmics i és vàries vegades campió de territorials valencianes i autonòmiques.

Raül es troba a un alt nivell però, tot i que és un esport minotitari, no disposa de suficient suport econòmic. Ha de lluitar molt per a arribar. Ha sacrificat la seua vida: “solament entrena, gimnàs, alimentació… entrenar i entrenar per tal de complir un somni: Arribar als Jocs Olímpics del Japó o de França en el 2024”.