Un grup d’amics de Monòver ha composat una cançò titulada «Tíra-li carraca» que porta «totes les paperetes per a convertir-se un un èxit entre els ciutadans».

I és que aquest grup es caracteritza per «participar i disfrutar amb les festes del nostre poble. Tant per carnestoltes com durant la Setmana Santa i en Festes de Setembre, sobretot amb la desfilada multicolor», com han informat a La Teua Ràdio.

Hui ha començat a sentir-se aquesta cançò «que prompte ha començat a moure’s per les xarxes socials», en la què es parla de les tradicions i costums monoveres i de la manera de ser dels ciutadans.

Els seus creadors són Jorge Maestre, un jove de 24 anys, entrenador del Monóvar Club Deportivo, Álvaro García Prats, de 25 anys, i administratiu en una empresa sabatera local, i Saül Capdevila Gil, també de 25 anys, i cuiner en un restaurant.

 

 

Segons han explicat a La Teua Ràdio els seus compositors, ja fa un any que «Saül i Álvaro vam estar parlant de fer una cançò», però sense cap motiu, «per a nosaltres». Malgrat això, «ho vam intentar, però no va eixir res i ho vam deixar estar perquè no arribàvem a les Festes de Setembre».

Així, durant aquest any, «a estonetes que hem tingut lliures em vaig inventar una lletra (Saül) i li ho vaig dir a Álvaro per a cantar-la. A continuació, també em vaig posar en contacte amb Pujalte, per a acoplar-la a una base i amb el Besó per a gravar-la». Des d’ací agraeixen a tots ells la seua col·laboració, perquè «no m’imaginava el treball que suposava això».

Quan la van acabar la cançò tenia una durada de 2 minuts i poc «i ens va parèixer massa curta. Però quan Jorge la va escoltar va voler també participar i vam afegir l’últim rap que tothom se sap des de sempre i ja vam aconseguir que quedara com nosaltres volíem».

Aquestes festes serà un dels temes que s’escoltarà a les Barraques i al seu quartelillo «La Fabriqueta».