Víctor Piqueras, jove petrerí, conegut perquè des de feia uns tres anys patia Esclerosi Laterial Amiotròfica (ELA), va morir ahir. L’ELA és una malaltia degenerativa que afecta al sistema nerviós central.

Víctor vivia en Petrer i des que va saber que patia aquesta malaltia va iniciar una campanya de lluita contra aquesta, la qual cosa va servir per a donar a conèixer aquesta malaltia i per a rebre tot el suport dels veïns de tota la comarca i, fins i tot, de més lluny.

Aquesta malaltia afecta a les neurones motores en l’escorça cerebral, el tronc de l’encèfal i la medul·la espinal. La conseqüència d’aquesta afecció és una feblesa muscular que pot avançar fins a la paràlisi, estenent-se d’unes regions corporals a unes altres. Arribant a posar en perill l’autonomia motora, la comunicació oral, la deglució i la respiració, mantenint intactes els sentits, l’intel·lecte i els músculs dels ulls.

Víctor Piqueras González es troba en el Tanatoni d’Elda i Petrer, en la Sala número 3, on està sent velat pels seus familiars i amics des d’ahir. El soterrament serà hui mateix, divendres, a les 19h de la vesprada, quan tindrà lloc un acte civil en el tanatori.