ASPRODIS, membre de Plena inclusió CV, és una associació, sense ànim de lucre, situada a Elda i que atén a més de 300 persones amb diversitat funcional en tot el seu cicle vital.

Realitza, actualment, una campanya de sensibilització en el seu entorn local per a reivindicar els drets de les persones amb diversitat funcional, reclamant així la seua inclusió en la societat. La campanya arreplega recomanacions per a defensar els drets de les persones amb diversitat funcional i facilitar-los la vida en la comunitat.

Els protagonistes d’aquesta campanya són el grup d’Autogestors “Idella” del Centre Ocupacional “La Torreta” d’Elda. Entre les accions que realitzarà el grup d’Autogestors i Autogestores cal destacar:

Exposició oberta al públic. Lloc: Centre Cívic Ficia a Elda. Dies: 25 i 26 d’abril.  Horari: de 10:00 a 12:00 h. Amb aquesta campanya es pretén: “cercar la sensibilització de la societat perquè escolten els pensaments de l’associació lliures d’idees negatives i d’etiquetes, trencar estereotips i actituds negatives per falta de formació i informació, reconèixer la participació de la gent amb diversitat funcional en una societat diversa i entendre que també són ciutadans i ciutadanes de ple dret”. Tot açò són objectius del Moviment Associatiu Plena Inclusió C.V. i d’ASPRODIS.

PLENA INCLUSIÓ COMUNITAT VALENCIANA

És un moviment d’associacions de persones amb diversitat funcional i del desenvolupament i les seues famílies, a la Comunitat Valenciana. És una ONG sense ànim de lucre, a més de l’entitat més representativa del sector en l’autonomia. El constitueixen un total de 54 associacions, quasi 8000 persones sòcies i 6000 usuaris, 120 Centres i més de 1.700 professionals.

Plena inclusió CV és una entitat més de les 19 que existeixen en tot el territori estatal i que conformen el Moviment Associatiu Plena Inclusió Espanya. La seua missió és contribuir, des del seu compromís ètic, amb suports i oportunitats, al fet que cada persona amb diversitat funcional o del desenvolupament i la seua família puguen desenvolupar el seu projecte de qualitat de vida, així com a promoure la seua inclusió com a ciutadana de ple dret en una societat més justa i solidària.