El Centre de Salut de Pinós-Algueña ha començat aquesta setmana a administrar les primeres vacunes per prevenir la grip, dins de la campanya especial de vacunació 2019-2020 de la Conselleria de Sanitat.

El Centre ha disposat d’un horari per a dur a terme la vacunació, dilluns i dimecres de 8 a 9 del matí, i de 14 a 14:30 hores, i a l’igual que altres anys aprofitaran les cites dels pacients per administrar les vacunes .

Els que no tinguin prevista cap cita en les pròximes setmanes i formin part dels grups de risc, han de trucar a centre per demanar cita prèvia.

 Antonio Mira, Coordinador d’Infermeria de centre adverteix “que no s’alarmin, encara hi ha temps per administrar les vacunes, poden demanar cita ia més als que tinguin una cita per seguiment d’algun tractament al centre de Salut aprofitarem per posar-li la vacuna en el mateix moment “.

La Generalitat Valenciana ha dispensat 800.000 dosis de vacunes, 50.000 més que l’any passat que protegiran davant de quatre soques diferents de virus. A Alacant arribaran 313.850 dosis.

 Al Centre de Salut del Pinós-Alguenya en la campanya 2018-2019 es van administrar 1.350 dosis, enguany Antonio Mira, insisteix en la importància de la vacunació, sobretot en persones majors de 65 anys.

L’any passat el major nombre de casos greus es va registrar a persones majors de 65 anys (625 casos d’un total de 1.054).

 Al Centre de Salut Pública d’Elda es van registrar 26 morts derivades de la grip el 2019, per aquest motiu la Conselleria per arribar fins a aquest grup va a realitzar una campanya informativa en què enviaran SMS a tots aquells que van ser vacunats l’any passat.

 També s’ha habilitat un sistema en els centres de salut perquè puguin realitzar les seves pròpies campanyes de captació entre aquests pacients a través de el mateix sistema SMS.

GRUPS DE RISC

Els majors de 64 anys, malalts crònics cardiovasculars o respiratoris, malalts renals, immunodeprimits, diabètics o amb obesitat mòrbida, embarassades, treballadors sociosanitaris, persones que tenen cura a altres que pertanyen a algun grup de risc, nens i nenes i adolescents, de 6 mesos a 18 anys, que reben tractament prolongat amb àcid acetilsalicílic, per la possibilitat de desenvolupar una síndrome de Reye.

També són grup de risc les persones que treballen en serveis públics essencials: forces i cossos de seguretat de l’Estat, bombers, serveis de protecció civil, persones que treballen en els serveis d’emergències sanitàries i treballadors d’institucions penitenciàries i d’altres centres d’internament.