El sindicat CSIF considera positiu el descens de l’atur en 5.002 persones al tancament del mes de març a la Comunitat Valenciana, encara que recorda que, segons les dades difoses hui pel Ministeri de Treball, encara 370.395 persones es troben en situació de desocupació en l’àmbit autonòmic.

La central sindical reclama polítiques actives i que la campanya electoral se centre en proposades per a crear ocupació.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) considera que els diferents partits polítics haurien d’aprofitar la precampanya i la posterior campanya electoral per a plantejar mesures que generen ocupació i convertir la lluita contra l’atur en el centre del debat. El sindicat recorda que constitueix la principal preocupació de la ciutadania, com ho demostren les últimes enquestes del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS).

CSIF també insta a no confiar-se pel descens de l’atur al març després de mesos de pujada. La central sindical matisa que al març comença amb força la temporada turística, incentivada per la celebració de Falles i Magdalena.

De fet, el descens de la desocupació en 5.251 persones en el sector serveis demostra aqueixa puixança del turisme.

El sindicat explica que març constitueix un mes habitual de creació d’ocupació, i recalca que, en aquest context, es tracta que un fet puntual es convertisca en una dinàmica positiva amb un descens de l’atur en els pròxims mesos.

Per a això reclama polítiques actives de creació de llocs de treball, que propicien ocupació estable i de qualitat.