El Departament de Salut d’Elda ha publicat en la plataforma de contractació del sector públic l’adjudicació de l’obra d’adequació de l’UCI, les Unitats d’Endoscòpies Digestives, i Pneumologia de l’Hospital General Universitari d’Elda.

L’import d’adjudicació del contracte d’obra ascendeix a 1.246.486,13 euros (IVA inclòs), i l’empresa adjudicatària ha sigut COBRA INSTAL·LACIONS I SERVEIS, S. a.

El termini d’execució de deu mesos començarà en unes setmanes, i suposarà un canvi substancial en la Unitat de Vigilància intensiva, així com en Endoscòpies Digestives i Pneumologia.

D’una banda, és la reforma completa de l’UCI en el mateix espai disponible en l’actualitat i, per una altra, la redistribució de l’espai deixat per l’antiga hemodiàlisi l’any 2010, per a l’adequació en el mateix de dues unitats assistencials d’endoscòpies, amb requisits similars, Endoscòpies Digestives i Pneumologia Intervencionista, que compartiran dependències comunes a excepció de les sales d’intervencionisme específiques per a cada especialitat.

Les prestacions que es pretenen aconseguir amb la reforma integral de l’UCI, són bàsicament les següents: augmentar la grandària de les habitacions, disposant en cada habitació i en la resta de la Unitat de llum natural; i obtindre un box per a pacients infecciosos amb pressió negativa i un altre box per a immunodeprimits amb pressió positiva.

Altres prestacions són permetre la permanència dels familiars per a poyo al pacient i privacitat d’aquest, així com l’accés directe de familiars; evitar el trànsit de persones que venen a una exploració creant, annex a la sala d’endoscòpies un vestidor per als pacients que ingressen i una xicoteta zona de recuperació: i la instal·lació d’un nou sistema de climatització que garantisca la qualitat ambiental exigida en àrees d’aquest tipus, així com la confortabilidad de pacients i personal.

L’adequació d’Endoscòpies Digestives i Pneumologia permetrà realitzar l’assistència sanitària millorant considerablement la zona de despertares amb les infraestructures necessàries, aconseguint en tota la unitat que es facen els treballs complint amb els requisits de Seguretat i Salut, amb especial atenció a la zona de rentada d’endoscopis.

Així mateix, s’obtindran dues sales d’endoscòpies amb amplitud suficient amb garantia de qualitat assistencial i s’implantaran dues sales emplomades, una per a endoscòpies (per a la realització de CPRE, col·locació de pròtesis enterals i realització de drenatges amb suport d’ecoendoscopias i fluoroscopia) i una altra per a la realització de Pneumologia Intervencionista (broncoscopias) i Exploracions Pleurals.

Amb aquesta última actuació, s’aconseguirà optimitzar els espais disponibles amb una nova configuració dels mateixos que permetrà l’existència de les dues Unitats Endoscòpies Digestives i pneumologia, amb una adequació de les instal·lacions i amb una millora considerable en l’eficàcia de l’ús dels recursos tècnics i humans.