Agents de la Policia Nacional en col·laboració amb Interpol han detingut hui a les 08.00 hores en l’aeroport Adolfo Suárez-Madrid-Barajas a un integrant de l’organització terrorista ETA amb una reclamació judicial en vigor quan descendia d’un avió procedent de Bogotà (Colòmbia).

Luis Miguel I.D pretenia entrar a Espanya emprant un passaport de Mèxic, país on residia des de 1980 i en el qual es va nacionalitzar en 1987. Sobre ell constava una Ordre Europea de Detenció i Lliurament cursat al març de 2015 pel Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional.

L’arrestat, conegut en l’organització com a “Torero” o “Tontxu”, és responsable d’importants accions terroristes, atemptats amb víctimes mortals i col·locació d’explosius amb nombrosos ferits.

L’operació, responsabilitat de la Comissaria General d’Informació en col·laboració amb Interpol, és un exemple de cooperació policial internacional en la lluita contra el terrorisme i contra la impunitat dels membres de l’ETA que es troben escapolits fora de les nostres fronteres.