La Secció Tercera de l’Audiència Provincial d’Alacant ha imposat cent hores de treballs en benefici de la comunitat a huit menors que van assetjar durant anys a una companya d’institut, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

La Sala confirma així la sentència dictada pel Jutjat de Menors número 1 d’Alacant, que els condemna per delictes contra la integritat moral.

A dos d’ells, que van agredir a la víctima i a la seua parella, els considera autors, a més, de dos delictes lleus de lesions. Sis dels menors hauran de realitzar tasques socioeducatives durant nou mesos i dos d’ells durant un any. Cap dels huit condemnats podrà acostar-se ni comunicar-se amb la víctima.

Els pares dels huit menors hauran de fer front a una indemnització de 3.000 euros pels danys morals causats a la xiqueta, que va deixar d’assistir a l’institut, es negava a eixir al carrer i va patir, segons la sentència, un “important sofriment”.

Els dos condemnats per lesions indemnitzaran a la menor amb 300 euros i a la seua parella, que també va resultar ferit, amb 750 euros.

Com relata la resolució, els insults van començar en el curs escolar 2012/2013 quan un dels condemnats, al costat d’altres companys d’institut, va començar a cridar a la víctima “goril·la”, “marimacho”, “tocacollons”, “gegant” o “bruta”, pràcticament diàriament i fins a principis de 2016, la qual cosa va provocar que altres menors s’uniren a les ofenses, tant dins com fora del centre educatiu.

La xiqueta va rebre trucades telefòniques anònimes de matinada, insults al carrer, al parc o a la seua urbanització.

Al gener de 2016 dos dels menors condemnats van coincidir amb la jove a l’eixida d’un centre comercial i, després d’insultar-la, li van donar una galtada i li van posar la traveta, la qual cosa va provocar que caiguera de genolls. El nuvi de la víctima va resultar també lesionat al braç esquerre.