Per descomptat, ja saps què és el Black Friday, però, també tens tan clar què és el Cyber Monday? Quasi podríem considerar aquest dia com un parent pròxim del Black Friday però per a compradors online.

Així, el Ciberdilluns té lloc el primer dilluns després d’Acció de Gràcies, que és el següent dilluns al Black Friday, és a dir, hui mateix, i sol presentar alts descomptes en vendes online, sobretot en el sector de l’electrònica i la tecnologia, encara que hui dia també pot veure’s en botigues físiques aplicat a tota mena de productes.

Quin és l’origen del Cyber Monday?Shop.org, una divisió de la National Retail Federation dels Estats Units, va ser la primera a encunyar el terme Cyber Monday l’any 2005. Ells s’havien fixat en què, durant diversos anys seguits, hi havia un pic a nivell d’ingressos i de trànsit online just el dilluns següent al dia d’Acció de Gràcies. L’explicació era que la gent aprofitava per a fer les compres des dels ordinadors del treball, on comptaven amb una connexió més ràpida i on no podien ser enxampats pels xiquets a l’hora de comprar els regals.

Imagen de FSM-Team en Pixabay

Així, en 2005, usaven per primera vegada el terme «Cyber Monday» en un comunicat de premsa en el qual s’emfatitzava que el 77% dels retailers online havien experimentat un augment substancial de les seues vendes en el Ciberlunes de l’any anterior, una tendència que semblava arribar per a quedar-se i que, com pots veure, segueix en auge. D’ací a aparéixer en el New York Times i expandir-se a través de la publicitat va haver-hi tan sols un pas.

Tant el Black Friday com el Cyber Monday suposen un augment tan considerable de vendes.