Summa Gestió Tributària ha posat al cobrament prop de 2 milions de rebuts corresponents a l’impost de vehicles i les taxes de fems i de guals en 137 municipis de la província -tots amb excepció d’Alacant, Xàbia, Alcoi i Santa Pola- i 43 comunitats de regants.

Concretament, en aquesta primera campanya de 2019 s’han emés un total d’1.858.602 rebuts, la qual cosa representa un increment de 34.117 rebuts sobre el mateix període del passat any. En aquest període, l’organisme tributari es dirigeix a 1.054.531 contribuents.

El període de pagament voluntari d’aquests impostos, que es va iniciar l’1 de març i conclourà el 6 de maig, marca el termini ordinari que tenen els contribuents per a complir amb les seues obligacions tributàries, ja que una vegada complit s’aplica l’oportú recàrrec als rebuts impagats.

Cal destacar que, entre els serveis que Suma posa a la disposició dels contribuents per a facilitar el compliment de les seues obligacions tributàries, s’ofereix la possibilitat de sol·licitar un fraccionament, a través de qualsevol canal (per telèfon, www.suma.es o en les oficines).

Amb l’objectiu d’oferir les màximes facilitats, els contribuents tenen a la seua disposició una àmplia varietat de canals d’atenció complementaris, on poden informar-se, resoldre dubtes i pagar els seus rebuts, tant de forma presencial com telefònica i digital.

 

En aquest sentit, els contribuents disposen del servei de les 45 oficines físiques que Suma té a la província. Igualment, durant tot aquest període, l’organisme tributari presta un servei d’atenció itinerant en aquells municipis que no disposen d’oficina per a facilitar les gestions als ciutadans i evitar desplaçaments.

D’altra banda, el Centre d’Atenció a l’Usuari (CAU) ha incrementat els seus llocs telefònics, posant a la disposició dels usuaris un total de 63 centraletes, ampliables segons les necessitats. A través del servei telefònic de Suma, els contribuents poden realitzar consultes, pagar els seus rebuts amb targeta de crèdit, i rebre atenció en sis idiomes: castellà, valencià, anglés, francés, alemany i rus.

El Telèfon d’Atenció al Contribuent (965 292 000) funciona de dilluns a divendres de forma ininterrompuda de 8.00 a 21.00 h i els dissabtes de 10.00 a 14.00 h.

Així mateix, els ciutadans tenen actualment la possibilitat de realitzar tot tipus de gestions en la pàgina web i la seu electrònica, des d’accedir als rebuts dels seus impostos, obtindre duplicats, realitzar domiciliacions, pagar amb targeta de crèdit o sol·licitar un fraccionament.

L’organisme ha estrenat recentment la seua nova web, fent un pas més per a potenciar la usabilitat i l’experiència d’usuari amb l’objectiu de facilitar a tots, amb independència de la seua experiència online, la realització de les seues gestions de forma més còmoda, ràpida, sense horaris, sense desplaçaments ni esperes i des de l’ordinador o qualsevol tipus de dispositiu mòbil.

La web de Suma incorpora un servei xat, que gaudeix de gran acolliment des de la seua implantació l’any passat, perquè els usuaris puguen realitzar fàcilment les seues consultes.
Així mateix, per a ajudar els contribuents a realitzar els seus tràmits i promoure la formació del canal electrònic, l’organisme disposa d’una plataforma, SumAcademy, i d’un canal de Youtube, on es pot accedir a pràctics vídeo tutorials que mostren com realitzar les diferents gestions en la web de Suma.

Els ciutadans tenen igualment a la seua disposició un total de 28 Punts d’Atenció Digital (PAD), distribuïts en 15 oficines, que els usuaris poden utilitzar per a realitzar els seus tràmits de forma electrònica amb el suport d’un agent si així ho requereixen.

L’organisme presta a més atenció a través de les seues xarxes socials en Facebook, Messenger i Twitter, que s’han convertit en una alternativa de gran acceptació entre els contribuents per a informar-se i resoldre dubtes.