El Voluntariat Ambiental de Monòver informa:

Per a hui, el nivell de preemergència que ha establert la Generalitat Valenciana, a través de l’112 Comunitat Valenciana, és del Nivell 3 és a dir, un risc extrem d’incendi forestal.

Així, està “totalment prohibit cremar restes agrícoles o ribes”, com es destaca des de Preemergències. Així mateix, “no es poden utilitzar paellers en terreny forestal”. A l’igual que “no es pot fer ús de maquinària (desbrossadora, radial, etc.) en terreny forestal ni a menys de 500 metres d´aquest”. Encara que s’ha de consultar sempre en l’Ajuntament o en el telèfon 012 per tal d’assegurar-se en aquest aspecte.

Des de l’112 recomanen a la població que “sempre que estigueu dins la muntanya o a menys de 500 metres d’aquesta únicament es pot fer foc en els llocs preparats i autoritzats per a fer-ho”.

A més a més, “quan el nivell de preemergència siga el 3, queda prohibit fer qualsevol tipus de foc, quedant en suspens les autoritzacions, igual que a les zones habilitades com ara paellers”.

Al camp i a la muntanya “apaga sempre les cigarretes i els mistos, mai les llances al terra i, sobretot mai encesos, i utilitza les papereres existents o guarda-les.

Es pot consultar el nivell de preemergència i la seua previsió per al dia següent en la pàgina web www.112cv.com

Si veus foc o fum, telefona d’immediat a l’112.