Els museus d’art més visitats de Dinamarca

El museu d’art de Louisiana www.louisiana.dk, és conegut per la majoria dels amants de l’art, però Dinamarca compta amb molts altres museus d’art que definitivament val la pena visitar. Aquí teniu una visió general dels museus d’art més visitats de Dinamarca.

Louisiana museum café

Museu d’Art Modern de Louisiana

El Louisiana es troba a la costa del Mar del Nord, en un vell parc amb vistes al Ørensud https://ca.wikipedia.org/wiki/%C3%98resund a l’altra banda de la costa sueca. El museu es troba, a només, tres quarts d’hora conduint des de l’aeroport de Copenhaguen. Les col·leccions d’art contemporani, que alberga el museu Louisiana tenen una perspectiva i format internacional i, contenent tots els gèneres, amb èmfasi en la pintura i l’escultura. Actualment, la col·lecció és massa extensa per aparèixer en la seva totalitat, de manera que, a més d’alguns punts significatius, s’experimentarà la col·lecció en presentacions seleccionades i canviants.

Cada any, el Louisiana mostra de sis a vuit exposicions d’art contemporani. Aquí es presenten els clàssics en art modern i nous artistes internacionals. En relació amb les exposicions, el museu publica catàlegs especials en forma de revista.

Experiències diverses

El museu Louisiana no només es considera una col·lecció d’art contemporani, sinó també com una interacció entre art, arquitectura i paisatge. El parc ofereix oportunitats ideals per a la ubicació de la col·lecció del museu d’escultures modernes, com els edificis dels museus únics, construïts entre 1958 i 1998; ofereix, alhora, un ambient emocionant per a la col·lecció del museu d’art del segle XX. Tot conjuga amb el ambient relaxat del bonic parc antic del museu. Louisiana té molt a oferir a tots: les col·leccions del Louisiana, el canvi d’exposicions d’art, pel·lícules, concerts, la casa per a nens en tres plantes, cafeteria interior, així com a fora hi ha una botiga, pertanyen al museu, amb una àmplia selecció de llibres d’art, gràfics, pòsters i dissenys.

Edifici que alberga el museu Louisiana

ARoS és el principal museu d’art d’Aarhus i, un únic centre internacional d’imatge i experiència per a nens i adults, joves i gent gran. ARoS té dues estrelles Michelin a la guia d’atracció turística de Michelin.

Your Rainbow panorama

A la part superior de l’ARoS trobareu el panorama de l’arc de Sant Martí. L’icònic arc de Sant Martí creat per l’Olafur Eliasson i, que se utilitza sovint com un reclam per a presentar la ciutat d’Aarhus. A mesura que se camina pel panorama de l’arc de Sant Martí, s’obté una mirada sobre Aarhus en tota la gama de colors de l’arc de Sant Martí. També, es pot gaudir d’una passejada per dins de l’arc de Sant Martí després de la foscor, on podreu veure les moltes llums de la ciutat des de dalt, això és possible cada dimecres, quan el museu obre fins a les 22:00.

A la terrassa ubicada al terrat del museu, a mig centenar de metres sobre el nivell del carrer, es troba un pavelló de vidre. El pavelló conté l’info-centre SKY ROOM, on els convidats d’ARoS poden, entre altres coses, rebre una introducció a l’obra d’art del Olafur Eliasson http://www.olafureliasson.net/, Your Rainbow panorama. A la terrassa del terrat, podreu descansar i gaudir de la magnífica vista de la ciutat des de dalt.

Tant l’arquitectura com a ‘l’art són considerats internacionals; la pròpia col·lecció del museu, que compta amb més de 9.000 obres des de 1770 fins avui i, a més a més, hi es fan exposicions itinerants d’artistes mundials de avantguarda, constantment.

Interior de l’ARoS museum

ARoS museum, vist des del Palau de la Música

ARoS, el Museu d’Art d’Aarhus també forma part de la ruta cultural: “The Modern Danes – Danish Way of Life”, que recorre tota la península de Jutlàndia (www.kulturruterdanmark.dk).

Podeu seguir llegint aquest interessant post punxant ací.