Res com l’estiu danès! (temperatures mitjanes:18-27 graus Celsius). Copenhaguen a l’estiu ofereix moltes experiències a l’aire lliure per a tothom: els festivals, les fantàstiques experiències gastronòmiques o, els clàssics deliciosos gelats; tot, es gaudeix millor a cel obert: a les places de la ciutat, a les zones verdes, als restaurants i als cafès.

Udsigt fra Mamorkirke (Køvenhavn) marmorkirken.dk. Vistes des de l’església de marbre (Copenhaguen) 

 

Marmorkirken (Køvenhavn). Foto: Martin Heiberg

 

Raons per les quals hauries de passar l’estiu a Copenhaguen:

Podria explicar-vos durant hores sobre totes les “grans” coses que hauries de fer a la capital de Dinamarca durant les vostres vacances d’estiu?: Hi ha la animada vida de la ciutat, els verds jardins i les platges nòrdiques i, pots anar amb bicicleta a tot arreu!

Bicicletes per tota la ciutat…

Els barris de Copenhaguen poden ser molt diferents. Llavors, per què no tractar d’experimentar la major part possible de la ciutat? Puja a una de les moltes bicicletes disponibles de la ciutat i aconseguiràs una idea del que ofereixen els diferents veïnats.

Bicicletes elèctriques per alquilar per tota la ciutat (GPS inclòs).
Foto: Jon_Ram_Bruun_Pedersen

Nyhavn

Nyhavn, el barri, més fotografiat, de Copenhaguen.
Foto: Jacob Schojrring, Simon Lau
Nyhavn és, absolutament, un dels imants turístics de Copenhaguen. És un lloc perfecte per acabar un llarg dia. Menjar en un dels molts restaurants acollidors o fer com els “Copenhageners” i asseure’s al moll amb una cervesa.

Nyhavn es va anomenar originalment: el Port Nou, el nom es remunta al 1673. Va començar com un port de negocis, prou ocupat, on es van acollir vaixells de tot el món. La vida al port es caracteritzava per el trasiego dels mariners, les tavernes, i les “alegries” i festes que aquests aportaven a l’ambient del barri.

El canal que travessa el popular barri de Nyhavn (Copenhaguen)

Nyhavn, les cases antigues i “tortes”, que anteriorment allotjaven als comerciants, ara estan bellament renovades i la zona està plena de bars i restaurants acollidors.

La casa nº9 de Nyhavn data del 1681 i és la casa més antiga del port. No ha patit cap extensió o remodelació del seu estat original.

En Hans Christian Andersen  nordicgir.blogspot.com/2018/10/hans-christian-andersen-i-linforme-del.html va viure cinc anys al número 20, va ser aquí, on va escriure: “El far”, “La princesa del pèsol” i d’altres. Més tard, va viure 16 anys al número 67 i dos anys al número 18. Per tant, es pot dir, que aquest era el “seu” barri.

Si volen seguir llegint aquest interessant post punxen ací.

Per a consultar el blog punxen ací.