Festival d’arquitectura 2019 (København, Aarhus, Odense)
Centrant-se en el tema principal: “Canviar Ideals, 1919, 2019,  2119”, el Festival d’Arquitectura de Copenhaguen 2019 cafx.dk , tindrà lloc simultàniament a les principals ciutats daneses: Copenhaguen, Aarhus i Odense.
Cartell de presentació del festival d’arquitectura 2019

El Copenhagen Architecture Festival convida als actors de l’arquitectura de Dinamarca a dissenyar un manifest el 2019. Amb motiu de l’any electoral i del centenari de la Bauhaus, és important que les diferents professions contribueixin al debat. Precisament les professions que treballen amb el disseny i la gestió dels espais en què vivim.

La nova arquitectura de la ciutat de Copenhaguen. La Camilla Richter-Friis van Deurs, us guiarà cap a la millor arquitectura nova de Ørestad (L’esdeveniment, en danès, el 27 de març a les 16.00!)

A través de les àrees professionals, animem als actors de l’arquitectura a examinar les perspectives per tal de fixar conscientment objectius i visions per influir en el desenvolupament urbà i social. Aquí, el camp de l’arquitectura s’entén en sentit ampli des d’edificis i institucions residencials, parcs, fins a plans urbans i paisatges que contenen aspectes socials, estètics, polítics, ambientals, econòmics, etc.

El 2019, el tema del Copenhagen Architecture Festival és: “Changing Ideals“, on se miren els canvis d’esperances i somnis per a la llar, la ciutat i l’entorn construït durant els darrers cent anys.

Josephine Michau, la directora del festival. Foto: Anastasija Gogoleva

El Festival d’arquitectura de Copenhaguen (CAFx) investiga el paper i l’impacte de l’arquitectura en les nostres vides i en el món en què vivim. L’arquitectura és més que, només, maons, marcs i compartiments. És sensual, corporal i social. Té rellevància política, històrica i cognitiva. Vivim en interacció constant amb l’arquitectura; viu i canvia al costat de nosaltres i afecta tots els aspectes de la nostra existència.

Amager Bakke copenhill.dk

Cada any, el festival explora i presenta idees sobre la relació entre el món arquitectònic i la vida humana a través d’un ampli programa públic de xerrades, pel·lícules, representacions, tallers, seminaris i exposicions en col·laboració amb diverses institucions i socis (inter) nacionals.

El festival analitzarà les experiències del modernisme i, tindrà una mirada crítica sobre els aspectes clau del futur sobre com construir i viure a la llum de la migració, el canvi climàtic, el canvi demogràfic, els nous patrons familiars, els desenvolupaments tecnològics, etc.

Dorthevej residence (BIG gruppen) big.dk/#projects

Les grans narratives han estat declarades mortes durant les últimes dècades en la vessant del valorpostmodernisme relativista i el gir neoliberal de la caiguda del mur.

Avui sembla que hi ha un renovat interès per la base sobre la qual es basa l’arquitectura i el paper dels seus diversos actors en el desenvolupament i la convivència social. En definitiva, el manifest, que era part integrant de les ideologies modernistes i polítiques amonestades, sembla tornar al mapa de l’arquitectura.

Manifest arquitectònic

Centrant-se en el manifest, s’examina el valor de base per al desenvolupament de l’arquitectura.

Amb un replantejament del manifest, s’espera establir objectius i visions d’on anirem, arquitectònicament parlant, en el futur. Quin tipus de ciutats, llars, paisatges i espais públics necessitem per desenvolupar-nos i cuidar-los en el futur?

The Silo (Nordhavn, Copenhagen) “Hva drikker mølr”? 

La qualitat arquitectònica, la cura de la cohesió social i ambiental requereixen que tots els actors estiguin involucrats al voltant de la taula, de la mateixa manera que les històries sobre la bona vida i la bona ciutat són moltes.

Junts, les manifestacions seran un document important que pot donar suport a polítiques i plans. Es reuneixen en una publicació conjunta i una exposició comissariada a l’Acadèmia d’Arquitectura, que constitueix el marc per a esdeveniments de debat. A més a més, les manifestacions es presentaran als responsables de la presa de decisions i als desenvolupadors de la ciutat.

Poden seguir llegint aquest interessant pot ací.
Poden consultar la resta d’entrades del blog ací.