Alvar Aalto

Dissenyador i arquitecte

Alvar Aalto (el dissenyador i arquitecte finlandés)

Alvar Aalto (1898-1976) va ser, sens dubte, el major arquitecte finlandès dels darrers temps. Originalment, van ser els seus edificis, d’estil funcionalista, els que li van brindar atenció internacional. Va ser contemporani de PicassoPH (louispoulsen.com/da-dk) Le Corbusier (ca.wikipedia.org/wiki/Le_Corbusier)tots ells, gent que coneixia personalment. Aalto va jugar amb la llum i la seva intuïció, i va treballar amb detalls gràfics, que més tard es van convertir en part de la seva signatura personal. Posteriorment, va arrelar el seu nom com a dissenyador de mobles. Mentre que tots els altres dissenyaven amb acer i cuir, Aalto estava fascinat pel brillant bedoll finlandès. La bona tècnica de laminació d’en Aalto va crear mobles amb noves formes orgàniques i, una nova funcionalitat. Mobles que irradien la humanitat càlida i el sentit nòrdic de qualitat, facilitat i funcionalitat. La ideologia del disseny d’Alvar Aalto era completament única, i els seus mobles tan pensats que funcionen bé en tots els ambients; tant habitatges privats, com empreses i institucions.

Iittala Vase (Alvar Aalto)

Els únics gerros d’iittala són la sèrie emblemàtica del dissenyador Alvar Aalto, i són del 1936. S’inspiren en les ones del mar i s’han convertit en una part regular del disseny escandinau modern. Cada gerro és únic i bufat a la fàbrica de vidre d’Iittala a Finlàndia, que requereix, no menys, de set artesans. Totes les formes i colors són fidels a la forma original i, a l’idea original del disseny.

Eero Aarnio

Dissenyador i professor

Eero Aarnio (dissenyador finlandès i professor)

Eero Aarnio (1932) és un dissenyador finlandès i professor. L’Aarnio és un dels grans fundadors del disseny del mobiliari modern. Al llarg dels anys, Aarnio ha experimentat amb diversos materials, incloent plàstic, fibra de vidre i escuma.

La Cadira Bola (1962, Eero Aarnio)

Amb aquests materials, l’Aarnio ha creat alguns dels dissenys finlandesos més emblemàtics, com ara la Cadira Bola (1962), la Bubble Chair (1968) i la Cadira Pastilla (1968). Els dissenys d’en Eero Aarnio es caracteritzen, per una actitud positiva i alegre. Les creacions d’en Aarnio, també, s’exhibeixen als museus de tot el món, al Victoria and Albert Hall Museum de Londres, al MoMA de Nova York, al Vitra Design Museum design-museum. A més, ha guanyat molts premis de disseny internacional, de prestigi, al llarg dels anys, per exemple: el Red Dot Design Award red-dot.org/pd/about Compasso d’Or Design Award daevasdesign.com/compasso-doro-design-award.

Artek – Baby Rocket taburet, sæbebehandlet eg

El Baby Rocket Stool de 2006, està dissenyat per a Artek(artek.fi/en) pel mateix, dissenyador finlandès, l’Eero Aarnio.

El tamboret emblemàtic, amb l’aspecte acollidor, lleugerament inflat, et convida a seure. El tamboret, va ser originalment dissenyat, per a la pròpia cuina d’en Aarnio. El tamboret de coets de bebè està disponible en roure sòlid tratat o, lacat en negre, blanc, vermell o blau. L’Eero Aarnio no és conegut per treballar amb fusta, però el tamboret mostra clarament la capacitat d’en Aarnio de treballar amb aquest material.

Poden seguir llegint aquest interessant artícle punxant ací.

Poden consultar el seu blog ací.