Rainbow Panorama ARoS museum (Århus)

Una arquitectura memorable sempre fa una declaració d’innovació i, per tant, divideix a l’opinió pública. Amb la recent obertura de BLOX a Copenhaguen, el passat més de maig, es podria dir, que no hi ha millor moment per explorar els edificis més emblemàtics i dissenyats, «radicalment», a (de) Dinamarca.

BLOX és un edifici massiu amb una gamma d’institucions creatives i culturals, és un nou punt de trobada, situat al front portuari de Copenhaguen; desenvoluparà noves ofertes culturals, incloses les exposicions del Danish Architecture Center (https://en.wikipedia.org/wiki/Danish_Architecture_Centre).

El lloc és al centre d’una sèrie de noves connexions-pont, que s’estan construint al llarg i ample de la zona portuària, coneguda com: The Harbor Circle. El Harbour Circle és una ruta combinada de uns 13 quilòmetres per a caminar, córrer o anar-hi en bicicleta al llarg del passeig marítim del port de Copenhaguen.

BLOX és un lloc obert a tothom i ple de bones oportunitats, tant per als professionals com per a la gent que vulgui gaudir de la zona; un lloc, que es dirigeix, sobretot, cap a la indústria amb BLOXHUB (https://www.blox.dk/i-blox/bloxhub/), en fi, tot un entorn d’innovació interdisciplinari per al desenvolupament sostenible de les nostres ciutats.

 

BLOX (Køvenhavn)

The maritime museum of Denmark (el museu marítim danés)

Aquesta experiència única comença, fins i tot, abans d’entrar al museu. Seguint el pont inclinat cap a l’antic moll sec entre el castell de Kronborg (http://kongeligeslotte.dk/da/slotte-og-haver/kronborg-slot.html) i, The Culture Yard (https://aart.dk/en/projects/culture-yard) i, introduïu-vos en un fabulós museu subterrani dissenyat pels arquitectes Bjarke Ingels Group (BIG) de renom mundial (https://ca.wikipedia.org/wiki/Bjarke_Ingels_Group).

Det maritime museum in Helsingør

A dins del museu, trobareu un món colorit, amb nombroses exposicions que expliquen la història de Dinamarca, com una de les principals nacions marítimes tant passades com actuals. Les col·leccions del museu es mostren evocativament i dramàticament amb grans projeccions de vídeo sobre l’arquitectura. Alhora, podeu veure, escoltar i interactuar a mesura que descobriu el món marítim.

Podeu seguir llegint aquest apassionant post  ací.