Amager ressource center. Foto: www.a-r-c.dk

Una gran capacitat innovadora a Dinamarca ha conduït a invents revolucionaris en tecnologia, ciències ambientals, farmàcia, biomedicina, alimentació i agricultura. I sense oblidar, la llarga llista de dissenys danesos, famosos a nivell mundial, dins del mobiliari i la moda.

Solucions innovadores (Århus Ø) visitaarhus.dk/aarhus-oe-gdk1027642. Foto: Denmark.dk

L’ADN danès

La innovació i el disseny són parts fonamentals de l’ADN danès. Amb recursos naturals limitats, els danesos han trobat altres maneres de fer-se palès (patents) amb inventes i solucions utilitzades arreu del món. En fer-ho, tenen cura de la naturalesa i, per tant, l’agenda verda és cada vegada més important per a la gent de Dinamarca.

Sostenibilitat a Dinamarca (Green thinking!)

Durant centenars d’anys, Dinamarca era una societat basada en l’agricultura i la pesca, i els danesos encara se senten molt lligats a la terra i l’aigua que els envolta. Aquest respecte per la naturalesa, ha fet, que Dinamarca sigui pionera en la promoció de la sostenibilitat.

Alta col•laboració ciutadana. Foto: Denmark.dk

Què és la sostenibilitat?

La sostenibilitat significa coses diferents per a cadascú. Per als danesos, la sostenibilitat és un enfocament holístic que inclou energies renovables, gestió de l’aigua, reciclatge de residus i transport verd, inclosa la cultura en bicicleta.

A través de dècades d’esforços extraordinaris i sostinguts, Dinamarca ha construït un sistema d’energia verda de primera classe mundial que ofereix una vida quotidiana més neta i més energia verda.

En particular, Dinamarca s’ha centrat a fer que els edificis siguin més eficients energèticament, una important contribució, en un país on es requereix calefacció durant més de la meitat de l’any.

Les empreses daneses es troben entre els líders del mercat mundial a l’hora de construir edificis eficients, en particular companyies, com ara: Rockwool (aïllament), Velux (finestres), Danfoss (aplicacions de calefacció) i Grundfos (ús acurat de l’aigua).

Podeu seguir llegint aquest interessant post punxant ací.

Podeu consultar el seu blog ací.