Oslo Fjord

Ja fa un parell de mesos, sopant a casa d’uns amics, que viuen al costat del llac Brabrand, a uns dels barris més populars de la ciutat, barri del mateix nom i, format, principalment, per cases unifamiliars. Brabrand va ser originalment un poble, situat a uns 8 km a l’oest d’Aarhus, fundat al segle XVIII i, que es va crear  aclarint la terra per la crema forestal (el nom danès reflecteix això); la seva economia estava basada, inicialment, en l’agricultura i els comerços associats.

Barbrand poble es va convertir en un suburbi d’Aarhus el 1970 i ara s’ha fusionat completament amb la ciutat. És pot considerar, avui en dia, com la zona recreativa més gran del municipi d’Aarhus, que comprèn el llac Brabrand i el llac del Prat de Årslev, amb llocs naturals circumdants. Els voltants del llac Brabrand són ideals per a recórrer amb bicicleta, un dels meus llocs preferits!

               

El llac Brabrand (Brabrand sø)Com anava dient, ens vam reunir un grup d’amics: en realitat, vells amics del meu marit, que han format i formen part d’un grup, des de el seus dies com a boy-scouts (spejder, en danés). La primera vegada que els vaig trobar va ser, fa huit anys, a Edimburg (Escòcia), on vam passar uns quants dies tots junts explorant algunes de les destil·leries de whisky escocés i, de pas gaudint dels majestuosos paisatges escocesos. A poc a poc, tots m’han anat fent un lloc, a dins del grup i, ara, puc dir que tot i que no soc membre fundador, em sento a gust amb ells i gaudeixo de la seva companya.

Algunes de les activitats del grup, solen ser soparets, passejades per la natura o estades conjuntes de cap de setmana, en paratges de visita «obligada» a Dinamarca. De tant en tant, viatgen/em junts a fora del país. Es difícil organitzar viatges on tots podem ser-hi, però quan ocorre es quelcom bo i interessant alhora.

Admiro i respecto aquesta amistat de molts anys creada i mantinguda pel grup i, es un honor, per a mi, poder gaudir, actualment, d’aquest privilegi (conec ben bé el que vol dir mantenir relacions amb amics a través del temps i la distància i d’ahí la meva sincera admiració, per la gent que aconsegueix conservar el contacte i enriquir la relació a través dels anys amb les experiències compartides, amb els «vells» amics). El grup d’amics, va decidir fer un mini creuer de tres dies pel Bàltic, des de Kiel (Alemanya) fins a Oslo (Noruega).

Kiel es una de les ciutats situada al Bàltic sud-occidental al nord d’Alemanya, capital de l’estat federat de Slesvig-Holstein, ducats que van pertànyer a Dinamarca en el passat. La seva població supera els 230.000 habitants.

Podeu seguir llegint aquest apassionant post ací.

Podeu consultar el seu blog ací.