El llegat de la marca danesa Vipp

Vipp va néixer el 1939 produint articles d’acer, destinats al mercat professional. Aquest llegat i el coneixement de la transformació de l’acer han estat fonamentals per elaborar el refugi Vipp.

Hytte i skoven (refugi al bosc)

Vipp Shelter

Un refugi a la natura dissenyat fins al màxim detall. Un lloc amb la natura omnipresent i el paisatge i són a l’abast. Un entorn que conté totes les necessitats i res més. Un espai únic per descarregar i recarregar.

Vipp Shelter

Una nit al refugi

Vols dormir sota les estrelles? Cada any Vipp obri (ofereix) una quantitat limitada de reserves. Inscriviu-vos al seu butlletí i podríeu ser els següents en gaudir del seu caríssim refugi (hannahinthehouse.com/a-weekend-at-the-vipp-shelter), (vipp.com/da/hotel/about).
Vipp Shelter bed

Claraboia (Skylight)

Toca dormir sota les estrelles. Desperta sota un clar cel blau. Les persianes integrades asseguren que tingueu control tant de la llum de la lluna com de la sortida del sol.
Vipp shelter sliding doors

El refugi Vipp és un objecte de disseny prefabricat i pensat. Fins i tot, la clau ve amb una llanterna especial Vipp.

Hivern al refugi dissenyat per Vipp

vipp.com/da/vipp-shelter

El fundador-creador de la marca Vipp

Holger Nielsen (Fundador i propietari de Vipp)

Un diumenge de primavera del 1932, Holger Nielsen, de 17 anys, guanya un cotxe en una loteria a l’estadi de futbol local. Holger estima els cotxes, però no té una llicència de conduir, de manera que decideix vendre el cotxe i invertir els diners en un torn de metall que li permet treballar amb una de les seves grans passions: l’acer.

La Paperera Vipp ( icona de la casa)

The Vipp Bin 

De Marie al MoMA

‘Holger’, va dir-li la Marie. “Necessito una paperera de residus per al meu saló. Em pots fer una?”

La història de Vipp comença el 1939 amb una paperera per a Marie. El Holger Nielsen, el jove treballador de metall oferix un contenidor sòlid i controlat pel pedal per al saló de la seva dona. Durant els propers 50 anys es converteix en un objecte permanent en les clíniques daneses. Avui en dia, encara de propietat familiar, Vipp s’ha convertit en una gran cartera de productes de disseny industrial desenvolupada a partir de la filosofia funcional del contenidor de pedals.
Saló de perruqueria de la Marie (on tot va comencar)

Una invitació del MoMA

El novembre del 2009, la paperera de pedal Vipp és acceptada en l’arquitectura permanent i la col·lecció de disseny del Museu d’Art Modern de Nova York (MoMA) moma.org “És una veritable obra mestra humil. El pedal estètic i eficient industrial sense pretensions exemplifica el bon disseny “, diu Chay Costello, director associat de marxandatge de MoMA.

Not for sale

El dipòsit-paperera Vipp mai va ser destinat a vendre’s. Originalment, es va fer només com a eina per al saló de la Marie. Tanmateix, moltes dones de metges i dentistes que pentinant-se els cabells al saló de la Marie la trobaren pràctica i ideal per a les clíniques dels seus marits. La sol·licitud de més contenidors va fer que Holger iniciés la producció a gran escala.
Poden seguir llegint aquest interessant artícle punxant ací.
Poden consultar el seu blog ací.