Ernest Miller Hemingway va ser un escriptor i periodista estatunidenc, un dels principals novel·listes i contistes del segle XX.

El seu estil sobri de certa austeritat, va tindre una gran influència sobre la ficció del segle XX, mentre que la seua vida d’aventures i la seua imatge pública va deixar petjades en les generacions posteriors. Hemingway va escriure la major part de la seua obra entre mediats de la dècada de 1920 i mediats de la dècada de 1950.

Va guanyar el Premi Pulitzer en 1953 per “El vell i el mar” i a l’any següent el Premi Nobel de Literatura per la seua obra completa.

Va publicar set novel·les, sis recopilacions de contes i dos assajos. Pòstumament es van publicar tres novel·les, quatre llibres de contes i tres assajos. Molts d’aquests són considerats clàssics de la literatura dels Estats Units.

 

(Original Caption) Portrait of Ernest Hemingway (1898-1961), American journalist, novelist, and short story writer. “Back home, I start work at five. I’ve been working since five. I like to start things early. It comes of living in the country.”