Des de fa almenys dues setmanes estem veient en els Telediaris de diverses cadenes de televisió d’àmbit nacional informació relacionada en què les empreses de construcció no troben operaris qualificats, per la qual cosa no poden començar noves obres.

Simultàniament hem rebut missatges de companys de treball de Bolívia i Colòmbia que per la crisi van haver de tornar als seus països. I ara ens pregunten que si és veritat que en Espanya estan demanant gent per a treballar en la construcció, ja que també arriba aquesta notícia mitjançant la televisió que veuen a aquells països.

Doncs bé, fa ara tres anys vaig decidir deixar de ser treballador autònom de la construcció i intentar aconseguir un contracte en una empresa com a assalariat, per tal de viure més tranquil.

Des de fa ara tres anys estic afiliat al SERVEF com a demandant d’ocupació i, fins a dia de hui, ningú no m’ha fet cap oferta de treball, situació que també viuen altres companys d’ofici.

No serà que quan demanen “mà d’obra qualificada”, el que volen dir realment és “ocupació d’esclau a canfi d’un salari miserable?”

Jo sóc espanyol, però no se’m pot demanar que em senta patriota. La pàtria només està al servei d’uns quants de l’elite. La major part del poble estem orfans d’aquesta desconeguda, que ni és Mare, ni és Pàtria.