El Laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant assegura que és aquesta una “bona pluja”, la qual ha estat la protagonista des de la passada nit quan ha arribat a tota la província alacantina.

Les previsions es cumplixen i les precipitacions són “de caràcter moderat i molt beneficioses per a la muntanya i el camp”, com expliquen des del Laboratori.

A Petrer, Monòver, Novelda, Elda, El Pinós… plou de manera continuada però moderada des de les 3 de la matinada. A Petrer s’han recollit 23 mm. fins ara.

S’espera que durant la vesprada la pluja vaja remetent i traslladant-se des del sur cap al nord de la Comunitat Valenciana.

Així, en les pròximes hores la situació més complicada s’espera al Norest i a les Balears. En alguns punts de Catalunya podrien superar-se localment els 250/300 l/m2, segons els models. També caldrà parar atenció al Cantàbric.

Aquest episodi d’inestabilitat de hui associada a una gota freda o DANA i a una baixa en superfície al Mediterrani serveix per a recordar que “és un error associar aquests termes a pluges torrencials de conseqüències catastròfiques, la qual cosa succeeix en un percentatge molt xicotet”.

A més, les precipitacions associades a aquest tipus de situacions “són vitals per als nostres aqüífers i embassaments”, com asseguren des del Laboratori de Climatologia de la UA.