Alejandro García, alcalde de Monòver, així com la Regidora de Sanitat, Pilar Seller, van acudir el passat dimarts, 7 de juliol, amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca a participar en la reunió convocada per la Gerent del Departament de Salut d’Elda, Vicenta Tortosa, per a conèixer de primera mà la planificació sanitària per a aquest estiu que s’ha dut a terme des del Departament.

A més a més, en aquesta reunió, es va fer menció especial «en la importància del distanciament social». Per aquesta raó, segons expliquen des de la regidoria de l’àrea monovera, «s’han pres diverses mesures als centres sanitaris, com ara utilitzar diferents vies d’accés, l’ús obligatori de la mascarilla i la no acumulació de persones».

 

L’horari d’estiu del centre de salut de Monòver serà «de dilluns a dijous des de les 8.00h fins al es 19.00h, els divendres des de les 8.00h fins a les 15.00h i els caps de setmana continua amb el seu horari habitual», com expliquen des de l’Ajuntament.

Cal recordar que «també continua operatiu el telèfon 900 300 555 i l’112» on telefonar «davant la presència de símptomes», informen.

Durant l’esmentada reunió es van donar una sèrie de pautes a l’hora d’acudir al centre de salut: 

  • Anar a consulta a l’hora indicada amb una marge de 5 o 10 minuts, no molt abans.
  • Anar sense acompanyants, excepte menors o dependents. 
  • És obligatori anar amb mascarilla facial.
  • Respectar la distància de seguretat i esperar als llocs habilitats per a això.
  • Abans d’entrar a la consulta el pacient haurà de desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic.
  • Si la consulta és telefònica, haurà de preparar-se per a atendre la telefonada en data i hora i facilitar una adreça de correu electrònic. 

També es va informar a la reunió amb Tortosa que «s’han sol·licitat més línies telefòniques per a atendre totes les telefonades que es reben, però fins que estiguen operatives es prega comprensió per part de la població davant les possibles saturacions telefòniques».

Cal destacar «la importància d’evitar recintes tancats, llocs concorreguts i contactes propers».

Alejandro García, alcalde de Monòver, assegura que «a la reunió es va destacar la importància del distanciament social i, és per això, que els ciutadans han de seguir les recomanacions que a partir d’aquest moment es disposen al nostre centre de salut, i que van encaminades a garantir la seguretat de tothom».

Per la seua banda, Pilar Seller, regidora de Sanitat, demana «paciència als usuaris», ja que «fins que es normalitze el nou funcionament del Centre de Salut de Monòver, sabem que no està sent fàcil l’atenció». No obstant això, «demanem paciència perquè aquesta nova manera de funcionar està única i exclusivament pensada per a cuidar-nos. Per això demane la col·laboració de tots».