Els agents del SEPRONA es troben investigant, ara per ara, la situació d’una protectora ubicada en Elda per un “possible delicte de maltractament animal”.

I és que, els animals que allà es trobaven presentaven un “pèssim estat de salut”, segons van comprovar els agents de la guàrdia civil en les dues inspeccions que van dur endavant en la finca en qüetió.

A més a més, també s’investiga la mort de diversos animals i la falta de documentació.

Una investigació que va començar a finals de l’any passat i que va començar davant l’existència d’una possible xarxa de tràfic d’animals de companyia, en concret, de gossos de la raça Samoyedo.

Durant aqueta investigació, van traslladar uns 40 gossos d’aquesta raça en qüestió, d’una finca de Mazarrón (a Múrcia) a una altra ubicada en Sax.

Ací, a Sax, van trobar un total de 36 gossos de diverses races entre els quals també hi havia 4 animals morts, alguns per atacs d’altres gossos, així com 4 cadells Samoyedos.

 

 

Les persones investigades no tenien el document de nucli zoològic, obligat en aquest tipus d’activitat, així com tampoc la documentació pel que fa a matèries sanitàries i de seguretat.

En la segona inspecció, els agents van trobar en l’interior de la finca tres gossos morts i un gat, i els animals rescatats vius presentaven moltes malalties.

Davant aquesta situació, la Guàrdia Civil “imputa al president de l’associació i al seu coordinador, dos espanyols de 64 i 48 anys, un delicte de maltractament animal i altre d’apropiació indeguda”.

Per altra banda, els agents del SEPRONA, han “elaborat diverses actes per infraccions administratives de diversos tipus per les condicions de la seu de l’associació d’animals”.

Els animals rescatats han estat traslladats a una altra protectora.