Les Regidories de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Monòver han preparat una àmplia programació conjunta per a poder gaudir de les nits d’estiu a la fresca durant tot el mes de juliol.

Segons ens informa la regidora de Cultura, Júlia Tortosa “la nostra intenció és començar a reactivar la vida cultural al poble després d’una llarga aturada, així com donar a la població l’oportunitat de gaudir de diversos plans estiuencs per a les llargues nits d’estiu de tot el mes de juliol”.

Entre les activitats organitzades es mantenen les tradicionals sessions de cinema a la fresca a l’antic camp de futbol de les Moreres,com ja va avançar La Teua Ràdio, amb la novetat que s’ampliaran durant tots els caps de setmana del mes amb 4 sessions i que, a més a més, les pel·lícules triades es projectaran tant dissabte com diumenge per assegurar, com explica Tortosa, “que tota persona que ho desitge puga veure la pel·lícula sempre complint amb les mesures higièniques i de distànciament social que recomanen les autoritats sanitàries”.

Les pel·lícules que es podran veure aquest estiu són Dumbo dirigida per Tim Burton i produïda per Disney, la comèdia musical El regreso de Mary Poppins dirigida per Rob Marshall, Bohemian Rasposdy de Bryan Singer guanyadora de diversos Óscars i, per últim, la comèdia musical independent Yesterday de Danny Boyle. Per a poder accedir al recinte serà necessari arreplegar una entrada gratuïta durant els dies previs a projecció al Kursaal Fleta. En relació amb les projeccions audioviduals, cal afegir que es manté el festival itinerant de curtmetratges valencians projectat des d’un Renault 4L a la pedania del Xinorlet. Aquesta festival arribarà enguany a la seua 4a edició.  La data triada per a aquest esdevenime ha sigut el dissabte 18 de juliol.

Un altra de les novetats de les nits d’estiu seran les diverses actuacions musicals que hi haurà cada divendres de juliol a la Plaça de la Sala i és que, segons indiquen des de l‘àrea de cultura, “a partir de les 20:30 de cada divendres gaudirem d’un espectacle diferent amb jazz, monòlegs, música popular valenciana i boleros, entre d’altres”.  A més a més, l’ajuntament no ha volgut oblidar-se dels més menuts i és per això que els dies 10 i 17 de juliol hi haurà també contacontes per als xiquets i xiquetes a l’aire lliure. Així mateix, el 23 de juliol el nostre orgue barroc tornarà a sonar acompanyat pel so de trombons.

Quant a les activitats organitzades des de l’àrea de Patrimoni, hi haurà rutes cada dimecres pel Monòver monumental i per alguns carrers de la localitat que amaguen una sèrie de curiositat dignes de conèixer. A més a més, Loren Amat, responsable de l’àrea, ha explicat que “hi haurà un trivial monover al porxet de l’ermita de Santa Bàrbara el dijous 16 de juliol on ho passarem d’allò més bé alhora que aprendrem coses sobre el nostre poble en un marc incomparable”.

Amat afig que “volíem tornar a activar la vida cultural a la nostra ermita en un any on, per desgràcia, les activitats que solem organitzar amb la comissió de festes del barri no podran celebrar-se”.

Per últim i després de l’èxit que va tenir l’activitat l’any passat, cada vesprada del mes i de dilluns a divendres es faran visites reduïdes a la torre del rellotge. Amat apunta en aquest sentit “estem molt contentes i molt contents de veure l’acollida que va tenir aquesta iniciativa que per primera vegada vam posar en marxa l’any passat. Fa goig comprovar com Monòver és un poble que demostra estima i sensibilitat envers el seu patrimoni cultural i arquitectònic i és per això que seguim treballant de valent amb els recursos disponibles per a  posar-lo en valor”.

Totes les activitats, segons informen des del consistori, es faran prèvia reserva bé arreplegant entrades al Kursaal Felta per a les activitats organitzades des de l’àrea de cultura; bé prèvia inscripció en el correu reserves@monovar.es per a les activitats organitzades per l’àrea de patrimoni.