Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb el Consorci de Residus Crea i els 14 ajuntaments de la seua àrea de gestió, posen en marxa “Plens d’il·lusió”, una campanya per a incentivar la conscienciació del reciclatge d’envasos de vidre en aquestes localitats.

La iniciativa, que es desenvoluparà entre el 15 d’octubre i el 15 de desembre de 2019, s’ha presentat en la Plaça de Santiago de Villena amb la presència de l’alcalde i president del consorci, Fulgencio Cerdán, responsables de Departament de Salut d’Elda, al qual va destinat el premi, i del gerent de zona de Ecovidrio, Roberto Fuentes.

La campanya pretén inculcar als ciutadans de Banyeres de Mariola, Beneixama, Biar, el Camp de Mirra, la Canyada, Castalla, Elda, Monòver, Onil, Petrer, el Pinós, Salines, Saix i Villena la importància de separar selectivament els residus d’envasos de vidre amb la finalitat de millorar la taxa de reciclatge d’aquestes poblacions, com ha indicat el Gerent de Zona de Ecovidrio, Roberto Fuentes.

Per a això, s’han vinilat contenidors en tots els municipis amb la imatge de campanya “Plens d’il·lusió”, situats en llocs estratègics de les poblacions, que podran utilitzar-se de la mateixa manera que els que hi ha en les ubicacions habituals.

Aquesta iniciativa d’Ecovidrio planteja el repte a la població d’augmentar en un 10% la quantitat de residus d’envasos de vidre reciclats durant els dos mesos de durada, respecte al mateix període de 2018.

Si els municipis integrants del Consorci aconsegueixen superar el repte, aconseguiran un fantàstic premi consistent en la millora de les instal·lacions de la sala d’espera d’Urgències de Pediatria de l’Hospital General Universitari d’Elda Verge de la Salut.

D’altra banda, es realitzaran accions dinamitzadores en carrer en els cinc municipis de major població: Elda, Petrer, Villena, Monòver i Castalla. Aquestes consisteixen en un teatre infantil en carrer adaptat per a aconseguir els objectius proposats.