El CEIP Azorín de Monòver ha informat a La Teua Ràdio del darrer dia de Teatre que van celebrar la setmana passada, com ja va informar aquesta redacció.

En aquesta ocasió va ser el torn dels més menuts, “els seus somriures ens ho diuen tot”, com s’alegren des del centre monover.

I és que, “el teatre té una base pedagògica”, com van explicar les mestres d’infantil de l’Azorín, en la representació de divendres. “Ja que el teatre és un mitjà idoni per expressar sentiments, per explicar històries, per connectar amb altres persones… Ensenya a vèncier les seues dificultats, a posar-se davant d’un públic per poder assolir i superar les pors i la vergonys”.

A més a més, “el teatre pot ajudar a nens i nenes a progressar en el coneixement d’altres matèries curriculars. Fer teatre és treballar en equip, un valor molt important en la societat actual, reconeixent que tothom és important i que es treballa per tirar endavant un projecte comú”, com destaquen des del CEIP Azorín de Monòver.

Teatre -jouer, com diuen els francesos-, vol dir ‘joc’. “Fer teatre és jugar, inventar personatges, idear situacions, històries… i viure experiències inimaginables”. Totes aquestes qualitats “són innates dels més xicotets i, amb el teatre, el que intentem és potenciar aquesta característica infantil”, asseguren.

Es tracta, doncs, “de conservar aquest joc, aquesta manera de treballar”, com apunten des del col·legi monover.